Co-creatie binnen Data solutions evident. DevOps verbinden!

14-06-2018 | door: Blogger

Co-creatie binnen Data solutions evident. DevOps verbinden!

Cocreatie wordt steeds belangrijker voor organisaties in diverse industrieën, maar speelt al jaren een belangrijke rol binnen ICT. De kwaliteit van de dienstverlening en het product kan worden verhoogd en samen met de diverse partners kan er op basis van co-creatie effectiever aan innovatie worden gewerkt. Juist door het aangaan van partnerships, allianties en andere samenwerkingsverbanden kunnen bedrijven de IT efficiency verbeteren. Kwalitatieve inzichten op basis van langetermijnvisie zijn dus cruciaal. Focus op Business projecten blijken hierbij belangrijker dan een benadering vanuit traditionele IT projecten die veel meer een korte termijn visie vertegenwoordigen.

Inmiddels worden we met onze neus op de feiten gedrukt; Nieuwe innovatieve IT infrastructuren zoals Artificial intelligence (AI) en machine learning vragen om een nieuwe IT Strategie. Hierbij vragen we totaal andere aanvliegroutes van alle stakeholders.

Zo heeft iedere producent zijn vaardigheden en specialismen, door in een vroeg stadium in cocreatie innovatief samen te werken zal een grotere mate van efficiëntie bereikt worden.

De business spreekt haar wensen/eisen uit maar verliest vaak de procesdiscontinuïteit uit het oog, logisch ook want mogelijkheden en inzichten zijn gebonden aan een tijdsgeest en aan kennis. Alleen binnen een cocreatie wordt het mogelijk om een paradigma verschuiving in de wetenschap, technologie of marktstructuur te bewerkstelligen. Business, R&D en IT gaan meer dan ooit tevoren een samenwerkingsverband aan.

Software defined storage en decentrale opslag: DevOps verbinden.

Een ding is duidelijk: De exploitatiebehoefte van de business groeit harder dan de ontwikkeling van commodity technologie aankan. Hierdoor ontstaan er allerlei uitdagingen op het terrein van capaciteit, prestaties, mogelijkheden en kostenefficiëntie.

Dankzij de nieuwe efficiënte storagevormen, zoals object storage, technologische evolutie, lagere verwerkingskosten en beschikbaarheid van nieuwe, krachtige algoritmes, worden Data Science inzichten voor steeds meer organisaties toegankelijk. Verschillende data platformen helpen om doeltreffende strategische en zakelijke beslissingen te nemen op basis van  eigen data en de verrijking van data door de komst van kunstmatige intelligentie en machine learning. Door gebruik te maken van slimme meta data gerelateerde tiering is ook archief data snel beschikbaar te maken.  Een prachtige combinatie van object storage, S3 en een high-end data managementsysteem geeft u bovendien inzicht op opslaglocaties.

Waar OS, hardware en storage software vaak tegen beperkingen aan liepen, is het nu mogelijk om door inzet van cocreatie samenwerkende DevOps radicale verbeteringen te maken. Cocreatie vendor-samenwerkingen helpen organisaties de infrastructurele knelpunten in hun software development en hardware mogelijkheden op te lossen door verder te gaan dan in traditionele werk- en denkwijzen, dat  hierdoor oplossingen efficiënter presteren mag duidelijk zijn. Traditionele storage infrastructuren veranderen door samenwerking en inzet van Fabric,  cognitieve software en datamanagement systemen waarbij de locatie steeds vaker onderschikt blijkt. In de Cloud, On  premisis of een hybride vorm, het is allemaal mogelijk. DevOps ontwikkelen Api`s die moeiteloos communiceren met bestaande infrastructuren, geïntegreerde oplossingen, flash storage, software defined storage en software die werkt met andere IT-merken.

In Cocreatie samenwerkende ontwikkelaars bouwen samen met de business betrouwbare, schaalbare en innovatieve high performance oplossingen van, naar en tussen platformen. Door inzetbaarheid van een breed scala specialisten, zoals data scientists, softwareontwikkelaars, hardware designers en projectmanagers en het feit dat men deze expertises ook combineert, kunnen we tegenwoordig  inspelen op vrijwel iedere behoefte.

Er wordt nu door verschillende publieke Cloud aanbieders hoog ingezet op Artificial Intelligence en machine learning als app uit de Cloud waarbij data on premisis blijft en slecht de Cloudtools aangesproken worden. IBM Watson is zo’n tool. Artsen die behandel adviezen ontvangen van IBM Watson, retailers die klantbewegingen en koopgedrag voorspelt krijgen uit massa-data of maak industrieën die productie en calculatie risico`s voorkomen op basis van data-analyse voortkomende uit enorme ongestructureerde data hoeveelheden laten zien dat er veel mogelijk is binnen artificial intelligence omgevingen.

Meer over deze storage vormen kunt u lezen op: https://dutchitchannel.nl/523200/zoekresultaten.html?zoek=harold+koenders&categorie=&dossier=

Door: Harold Koenders, Onafhankelijk Innovative Storage Strategist

Voor vragen kunt u terecht op: HaroldKoenders@outlook.com

+31 657702160

Terug naar nieuws overzicht