Dropbox verhoogt schijfdichtheid Magic Pocket opslag infrastructuur met SMR

13-06-2018 | door: Witold Kepinski

Dropbox verhoogt schijfdichtheid Magic Pocket opslag infrastructuur met SMR

Dropbox heeft de schijfdichtheid van zijn Magic Pocket, op maat gemaakte opslaginfrastructuur verhoogd. Dit heeft het bedrijf gedaan door de schijftechnologie Shingled Magnetic Recording (SMR) te implementeren , die de algehele opslagdichtheid zal verhogen, de fysieke footprint van het datacenter van het bedrijf zal reduceren en kostenbesparingen zal opleveren - zonder concessies te doen aan de prestaties of betrouwbaarheid zo beweert Dropbox.

Dropbox verwacht dat tegen 2019 ongeveer een kwart van de Magic Pocket-infrastructuur op de SMR-schijfcapaciteit zal draaien. In de komende maanden is het bedrijf ook van plan om de testsoftware die het tijdens het proces heeft gecreëerd open source te maken, waardoor andere bedrijven de SMR-technologie voor hun eigen bedrijfsopslagomgevingen kunnen gebruiken.

“Het creëren van onze eigen opslaginfrastructuur was een enorme technologische uitdaging, maar het heeft onze klanten en ons bedrijf al veel opgeleverd”, zegt Quentin Clark, Engineering, Product and Design SVP bij Dropbox. “Naarmate meer teams Dropbox gebruiken, helpt SMR-technologie ons onze infrastructuur te schalen door meer flexibiliteit, efficiëntie en kostenbesparingen te bieden. We zijn ook enthousiast om deze technologie open-source te maken, zodat andere bedrijven hiervan kunnen profiteren.”

De overstap naar SMR-technologie was een belangrijke stap: Dropbox verkreeg SMR-schijfstations van externe leveranciers, ontwierp een op maat gemaakt hardware- en componentecosysteem eromheen en creëerde nieuwe software om te zorgen voor compatibiliteit met de bestaande Magic Pocket-infrastructuur. Het bedrijf koos uiteindelijk voor SMR-technologie vanwege zijn unieke mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden van 8TB naar 14TB per schijf, en om de prestaties en betrouwbaarheid te bieden die het bedrijf verwacht.

Dit proces is een ander voorbeeld van de technische expertise van het bedrijf bij het bouwen van grote gedistribueerde systemen. Tegen het einde van 2018 heeft Dropbox een infrastructuurvoetafdruk van 29 locaties in twaalf landen en vier continenten, inclusief opslag voor gebruikers binnen en buiten de VS.

De impact van Magic Pocket uitbreiden
In 2016 heeft Magic Pocket een nieuwe standaard in de branche gezet door een opslaginfrastructuur op exabyte-schaal te introduceren die uitzonderlijk betrouwbaar en veilig was en kon voldoen aan de dynamische werkbelasting van meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers. Het systeem is ontworpen om een jaarlijkse gegevensduurzaamheid van meer dan 99,99999999999% en een beschikbaarheid van meer dan 99,99% te bieden. Deze overstap naar SMR-technologie is de volgende fase in de ontwikkeling van de geavanceerde, op maat gemaakte infrastructuur van het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht