Huawei P20 is een high-end smartphone voor een fijne prijs
13-06-2018 | door: Redactie

Huawei P20 is een high-end smartphone voor een fijne prijs

Huawei-toestellen zijn populair in Nederland en met de P20 heeft het Chinese bedrijf opnieuw een goede smartphone in handen, die high-end features combineert met een opvallend lage prijs. We gingen aan de slag met de nieuwe telefoon.

De toestellen uit de P20-serie zijn de belangrijkste smartphones die Huawei in 2018 uitbrengt. De P20 Lite is een betaalbaar toestel gericht op de meer beginnende gebruiker, terwijl de P20 Pro de eerste smartphone is met drie cameralenzen en daarmee is bedoeld voor fanatieke fotografen. Gek genoeg geeft Huawei de 'normale' P20 maar weinig aandacht, maar dat mag het bedrijf best doen.

De Huawei P20, die je op het moment van schrijven voor zo'n 560 euro in huis haalt, heeft namelijk een prima prijs-kwaliteitverhouding. De hardware is krachtig, er is met 128GB opvallend veel opslagruimte aanwezig en ook het design ziet er prima uit. Daarmee kan de telefoon prima meekomen met de concurrentie (zoals de OnePlus 6), al zijn er wel een aantal duidelijke minpunten.

Hoewel de P20 is voorzien van Android 8.1 (de meest recente versie van het besturingssysteem), doet Huawei veel aanpassingen aan de software. Daardoor is de software nogal warrig, visueel intens en iets te ingewikkeld voor iemand die nog nooit een Huawei-telefoon heeft gezien of gebruikt. Huawei’s skin (de laag die over Android wordt gelegd) lijkt meer op iOS dan op Android, en dat werkt simpelweg niet zo goed. Houd hier dus rekening mee.

Wel heeft de Huawei P20 een groot en scherp scherm (5,8 inch, full-hd-resolutie), snelle hardware en een camera die in veel situaties goed presteert. Ook belangrijk: de accu gaat gemakkelijk anderhalve dag mee en laadt met de meegeleverde adapter vlot op. Daardoor is het mogelijk om in een halfuurtje zo’n 50 procent batterij erbij te krijgen. Verder rolt Huawei regelmatig beveiligingsupdates uit naar de P20, zodat je beschermd blijft tegen kwetsbaarheden in Android.

Lees hier meer over de Huawei P20. De smartphone heeft een adviesprijs van 649 euro, maar haal je tegenwoordig al voor minder in huis.

In samenwerking met Androidplanet.nl

Terug naar nieuws overzicht
Mobility