Arista introduceert multifunctionele switches voor cloud networking

13-06-2018 | door: Witold Kepinski

Arista introduceert multifunctionele switches voor cloud networking

Arista Networks introduceert een serie multifunctionele leaf en spine switches. De flexibel configureerbare Arista 7170 series is gebaseerd op de Barefoot Tofino P4-programmeerbare Ethernet-switchchips, voor toepassingen in cloudnetwerken. Deze direct leverbare switches bieden een capaciteit tot 64x100G in een 2RU-hoogte en draaien op Arista's EOS (Extensible Operating System) SDK.

De nieuwe switches verhogen volgens Arista Networks ook de prestaties van servers door Hypervisor vSwitch-functies te verplaatsen naar leaf switches, zoals tunnel termination, beheren van securitypolicies en adresvertaling. Met als resultaat een kosteneffectievere verwerking van alle functies en besparing op het benodigde computer- en koelvermogen en verlagen van het stroomverbruik. Dezelfde switches zijn voor veel verschillende toepassingen met een eigen profiel inzetbaar, dankzij EOS, wat ook de provisioning en het beheer vereenvoudigt.

Configuraties

Arista's 7170-serie ondersteunt een uitgebreide set aan data plane en control plane functies, met een programmeerbare SDK voor implementaties in leaf of spine rollen, in twee-tier cloudnetwerken. Ze worden geleverd met standaard cloudprofielen, terwijl meer profielen zelf aan de P4-switchchips zijn toe te voegen en de komende maanden ook nog via Arista beschikbaar komen. De wijze waarop alle data door de switches wordt verwerkt is ook te wijzigen.

Er zijn twee configuraties leverbaar:

De 2U 7170-64C ondersteunt tot 64 100G-poorten of 12,8Tbps met tot 5Bpps packet forwarding en een volledig gedeelde packet buffer

De compacte 1U 7170-32C met 32 100G-poorten en dezelfde set profielen

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken