Witold Kepinski - 13 juni 2018

Splunk koopt VictorOps voor 120 miljoen dollar

Splunk heeft een definitieve overeenkomst aangekondigd om VictorOps, speler in DevOps-incidentbeheer, te verwerven. Onder de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Splunk VictorOps voor een totale aankoopprijs van ongeveer 120 miljoen dollar, onder voorbehoud van aanpassing, in contanten en Splunk-effecten. Verwacht wordt dat de overname tijdens het fiscale tweede kwartaal van Splunk zal worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

"De combinatie van machinegegevensanalyse en kunstmatige intelligentie van Splunk met incidentbeheer van VictorOps creëert een 'Platform of Engagement' dat moderne ontwikkelteams sneller laat innoveren en betere klantervaringen oplevert," zei Doug Merritt, President en CEO van Splunk. "Dit geeft technisch personeel op afroep een analytisch gestuurd platform om problemen te monitoren, incidenten op te lossen en continu te verbeteren. We zijn zeer verheugd om het VictorOps-team te verwelkomen bij de Splunk-familie, omdat we Splunk's visie op het gebruik van gegevens als de ruggengraat van IT uitbreiden. "

"We hebben VictorOps opgericht om teams een op een natuurlijke manier samenwerkende manier te geven om incidenten snel op te lossen", zegt Todd Vernon, CEO van VictorOps. "Door de incidentbeheermogelijkheden van VictorOps en het Splunk-platform te combineren, kunnen organisaties snel problemen oplossen en zelfs voorkomen dat de betrokkenheid van de klant wordt aangetast. We kijken er naar uit om lid te worden van Splunk en samen te werken om deze complexe uitdagingen voor elk Development- en DevOps-team op te lossen. "

AI voor Collaborative Incident Management

Klanten over de hele wereld vragen om innovatieve digitale ervaringen die ontwikkelingsteams belasten om sneller dan ooit te innoveren; uitdagingen zoals vage waarschuwingen, reactieve operaties en siled-teams staan echter vaak in de weg van het leveren van hoogwaardige klantbetrokkenheid en het volledig omarmen van een IT-strategie aangedreven door AIOps, aldus Splunk.

Om dit te bestrijden, richten organisaties zich steeds meer op oplossingen voor kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om hen te helpen zich te concentreren op kritieke aspecten van de klantervaring. Door ML en AI toe te passen op bewakings-, gebeurtenisbeheer- en incidentbeheergegevens, zullen Splunk en VictorOps DevOps-teams in staat stellen om de resolutie te versnellen en te leren van acties uit het verleden om proactieve aanbevelingen te doen.

Duizenden klanten gebruiken Splunk Enterprise om hun computergegevens proactief te bewaken, te visualiseren en antwoorden te krijgen. De combinatie van Splunk Enterprise en VictorOps levert een 'Platform of Engagement'-combinatie van monitoring, eventbeheer, on-call management en ChatOps. Uiteindelijk stelt dit moderne technische en operationele teams in staat om snel problemen op te lossen in snel inzetbare omgevingen om het succes van klanten te maximaliseren.

Bijna alle aankoopprijs zal in contanten worden betaald, gefinancierd op de balans van Splunk.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!