Witold Kepinski - 13 juni 2018

Cybersecurity specialist Claroty krijgt 60 miljoen dollar kapitaalinjectie

Cybersecurity specialist Claroty krijgt 60 miljoen dollar kapitaalinjectie image

Claroty, speler op het gebied van cyberbeveiliging voor industriële besturingsnetwerken, heeft aangekondigd dat een prominent syndicaat van investeerders, waaronder industriële operatoren en leveranciers van controlesystemen, 60 miljoen dollar in een Series B-financiering heeft geïnvesteerd. De totale investering van het bedrijf tot nu toe bedraaagt 93 miljoen dollar.

De ronde werd geleid door Temasek en omvatte onder andere Rockwell Automation, Aster Capital (gesponsord door Schneider Electric), Next47 (door Siemens gesteund wereldwijd opererend bedrijf), Envision Ventures en Tekfen Ventures. Originele Claroty-investeerders Bessemer Venture Partners, Team8, Innovation Endeavors en ICV namen allemaal deel aan de ronde.

Opgericht in 2014 en eind 2016 verlaten van de stealth-modus, komt deze investering op de hielen van een doorbraakjaar voor Claroty afgesloten met een groei van 300% in boekingen en klantenbasis. Claroty heeft nu grootschalige klanten met productie-installaties verspreid over zes continenten in negen marktsegmenten, waaronder elektriciteitsbedrijven, olie en gas, chemie, water, productie, voedsel en drank, mijnbouw en onroerend goed (gebouwenbeheersystemen, datacenters, magazijnen ).

"Ons ongeëvenaarde beleggerssyndicaat, dat een aantal van de belangrijkste industriële bedrijven ter wereld omvat, is een bekroning van de goedkeuring van Claroty's technologie en de vooruitgang die ons team heeft geboekt," zei Amir Zilberstein, Claroty Co-founder en CEO. "Onze missie is om de meest kritieke netwerken op aarde te beschermen en ons uitgebreide platform biedt onze klanten de capaciteiten die ze nodig hebben om deze uiterst belangrijke taak te volbrengen."

Claroty's uitgebreide cyberveiligheid platform biedt extreme inzicht in industriële netwerken en combineert een beveiligde toegang op afstand met continue monitoring voor bedreigingen en kwetsbaarheden - waardoor process control system operators om deze belangrijke netwerken te beveiligen. Het bedrijf zal investeringsopbrengsten gebruiken om het merk Claroty wereldwijd te laten groeien, zijn voetafdruk voor verkoop en klantenondersteuning uit te breiden en zijn snelle tempo van productinnovatie voort te zetten.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!