Mendix opent nieuw kantoor in Frankfurt

13-06-2018 | door: Witold Kepinski

Mendix opent nieuw kantoor in Frankfurt

Mendix, eeen platform voor het ontwikkelen en continu verbeteren van mobiele en webapplicaties, kondigde de opening aan van een nieuw kantoor in Frankfurt, Duitsland. Naast Europese kantoren in Rotterdam en Londen, zal het nieuwe kantoor van Mendix in Frankfurt de groei van het bedrijf in de DACH-regio ondersteunen.

Terwijl ondernemingen investeren in het digitaliseren van hun activiteiten, groeit de vraag naar bedrijfsapplicaties aanzienlijk sneller dan de capaciteit van IT-organisaties om deze te leveren. High productivity aPaaS (hpaPaaS)-oplossingen bieden Rapid Application Development (RAD) functies voor ontwikkeling, implementatie en uitvoering in de cloud. Ook voorspelt Gartner dat tegen 2020 ten minste 50% van alle nieuwe bedrijfsapplicaties ontwikkeld zullen worden met high productivity toolsets.

"De ongekende vraag naar het bouwen en beheren van apps in organisaties heeft ons een geweldige kans geboden om onze wereldwijde aanwezigheid uit te breiden", zegt Derek Roos (foto), co-founder en CEO van Mendix. "We helpen bedrijven over de hele wereld met het transformeren van hun activiteiten met apps en ik ben erg verheugd om uit te breiden naar de DACH-markt, zodat we nog meer IT-leiders kunnen helpen met het uitvoeren van initiatieven voor digitale transformatie."

Mendix werd benoemd als leider in Gartner's Magic Quadrants voor High-Productivity Application Platform as a Service (2018) en Mobile App Development Platforms (2017), en is nog steeds het enige low-code platform dat containerisatie gebruikt als kerntechnologie, zodat bedrijven de flexibiliteit hebben om hun apps uit te voeren in elke Cloud Foundry- of Docker-omgeving, inclusief Kubernetes, IBM Cloud, SAP Cloud Platform en Pivotal.

Mendix heeft onlangs ook strategische partnerships met SAP en IBM aangekondigd, waardoor beide bedrijven het Mendix-platform zullen verkopen, zodat bedrijven op Mendix gebouwde apps naadloos op het SAP Cloud Platform en IBM Cloud kunnen implementeren.

Terug naar nieuws overzicht
Software