Adyen aandeel schiet omhoog bij beursgang

13-06-2018 | door: Redactie

Adyen aandeel schiet omhoog bij beursgang

Het aandeel van het betaalbedrijf Adyen is op zijn eerste handelsdag op de Amsterdamse beurs zeer in trek.

Het betaalbedrijf Adyen trok woensdag met een waardering van tussen de 6,5 en 7,1 miljard euro naar de beurs van Amsterdam. Het aandeel startte met een introductieprijs van 240 euro en explodeerde na de openingsbel met 78 procenttot 428 euro. Omstreeks 11 uur verdubbelde de waarde van het aandeel met een winst van ruim 100 procent. Rond 15 uur valt de winst wat terug tot 84 procent (444 euro).

Momenteel kunnen ook particuliere beleggers gewoon handelen in het Nederlandse fintechbedrijf. De inschrijving voorafgaand aan de beursgang was voorbehouden aan grote institutionele partijen.

De beursgang van Adyen is de grootste op het Damrak sinds die van ABN AMRO. Adyen verwerkt betalingen voor grote binnen- en buitenlandse klanten als de BijenkorfUberNetflix en Spotify.

Een jaar geleden vond CEO Pieter Van der Does een beursnotering nog 'niet logisch'. De koerswijziging kwam er wellicht omdat Van der Does nu twee vliegen in één klap kan slaan. Sommige investeerders, waaronder Iconiq Capital, de vermogensbeheerder van Mark Zuckerberg en andere techmiljardairs, wilden uitstappen op een moment dat betaalbedrijven zeer gunstige waarderingen krijgen.

Lees verder: Pieter van der Does (CEO Adyen) wil de betaalmarkt domineren.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Software