Storro wint pilotproject en een ticket voor Fujitsu Forum in München

14-06-2018 | door: Redactie

Storro wint pilotproject en een ticket voor Fujitsu Forum in München

De cybersecurity applicatie Storro, waarmee gebruikers simpel en veilig mappen of bestanden kunnen delen met collega’s en andere mensen waarmee zij samenwerken, is afgelopen maandag uitgeroepen tot winnaar van The Labs Battle tijdens de Fujitsu World Tour. Storro werd geroemd om het feit dat de tool het delen van data binnen groepen nog makkelijker en veiliger maakt.

Met behulp van Storro kunnen teamleden samenwerken zonder gebruik te maken van de cloud of een andere centrale component. De applicatie maakt gebruik van encryptietechnologie en slaat gegevens alleen op bij de mensen in een groep waarmee wordt samengewerkt. Voor externe partijen is het hierdoor onmogelijk om zonder toestemming leesbare informatie in handen te krijgen. In totaal kregen vijf start-ups (Wearhealth, Talmundo, Storro, Keencorp en Axual) van het netwerk Get in The Ring de mogelijkheid om hun innovaties aan ruim 300 partners en klanten van Fujitsu te presenteren. Storro kwam als winnaar uit de bus en won daarmee een uitnodiging voor het Fujitsu Forum in München (november 2018). Hier zal het deelnemen aan de start-upwedstrijd, waarbij ze hun idee mogen presenteren aan de 14.000 internationale bezoekers. Daarnaast gaat Fujitsu Nederland een pilot starten waarbij ze de oplossing van Storro proberen te integreren in hun huidige portfolio.

Het event, dat dit jaar in het teken stond van ‘Co-creatie voor succes’, had als doel om de klanten van Fujitsu te laten samenwerken met de aanwezige start-ups. Bas de Reus, Managing Director Fujitsu Nederland: “Succesvolle organisaties zijn verbonden met ecosystemen en co-creëren waarde door het combineren van diverse kennis en gegevens. Fujitsu's visie voor de toekomst is een Human Centric Intelligent Society. Dit is een lerende samenleving die gebruikmaakt van gegevens om door middel van co-creatie voortdurend substantiële sociale resultaten te genereren. Het veilig delen van gegevens is hierbij van essentieel belang. Zowel de vakjury als het publiek zagen het meeste potentieel in de kennis en kunde van Storro.”

Demo-platform en sprekers

Naast een kennismaking met start-ups uit de IT-sector, bood de wereldtournee van Fujitsu een podium voor demo's, verschillende break-outsessies en een groep gastsprekers, waaronder Martin Schulz, Senior Research Fellow bij het Fujitsu Research instituut in Tokyo. Hoewel er enorme mogelijkheden zijn voor bedrijven van elke omvang en uit alle sectoren om waarde te creëren, hebben nog veel van hen moeite om het potentieel van digitale transformatie te ontgrendelen. Terwijl klanten geconfronteerd worden met voortdurend veranderende uitdagingen en evoluerende technologieën, gelooft Fujitsu dat de sleutel naar het succes erin ligt om een combinatie van de juiste technologieën en partnerschappen te identificeren en te benutten.

Bekijk hier de video van de Fujitsu World Tour 2018.

Terug naar nieuws overzicht