Redactie - 14 juni 2018

Synology brengt nieuwe toepassingen Active Backup uit

Synology kondigt de officiële introductie aan van twee grote toepassingen voor reservekopieën in het Active Backup-pakket. Het gaat om de officiële versie van Active Backup for Office 365, met ondersteuning voor reservekopieën in SaaS-clouds, en de bètaversie van Active Backup for Business, die beschikbaarheid van gegevens biedt in fysieke en virtuele omgevingen.

Active Backup for Office 365 maakt gebruik van een ‘single instancing’-technologie om bedrijven niet alleen te helpen bij het beheer en de beschikbaarheid van gegevens in Office 365, maar ook om de hoeveelheid ruimte die door reservekopieën wordt ingenomen aanzienlijk te verlagen. De zoekfunctie voor inhoud is voornamelijk bedoeld om inhoud in e-mails en bijlagen op te zoeken, zodat gebruikers snel de e-mail vinden die moet worden teruggezet.

De belangrijkste kenmerken van Active Backup for Office 365:

Ondersteuning voor meerdere Office 365-eindpunten: Office 365, Office 365 Germany, Office 365 voor 21Vianet.

Gecentraliseerde en uitgebreide bescherming: Maak een reservekopie van OneDrive for Business, e-mail, contactpersonen en agendagegevens naar een NAS van Synology en beheer de kopieën efficiënt in een enkele interface.

Gedetailleerd herstellen, zoeken en exporteren via de self-service herstelportal: Filter efficiënt op trefwoord met de nieuwe zoekfunctie voor inhoud. Gebruikers kunnen de juiste e-mail vinden en een bestand, e-mail, bijlage, contactpersoon of afspraak herstellen of downloaden via de self-service herstelportal.

Efficiënte back-up en opslag: ‘Single instancing’ garandeert efficiëntie doordat alleen bestanden met unieke inhoud worden overgedragen en opgeslagen. Deduplicatie op blokniveau helpt bedrijven om zo veel mogelijk gegevens te bewaren op zo min mogelijk opslagruimte doordat alleen bestandsblokken worden opgeslagen die zijn gewijzigd ten opzichte van de vorige versie.

Active Backup for Business integreert meerdere technologieën die in DiskStation Manager (DSM) zijn toegepast. Voor het Btrf-bestandssysteem heeft Synology de functie voor algemene deduplicatie ontwikkeld, waardoor de benodigde opslagruimte voor reservekopieën aanzienlijk wordt verminderd. Dankzij de integratie met Virtual Machine Manager kunnen reservekopieën van fysieke servers of virtuele machines op de NAS direct in DSM worden uitgevoerd, waardoor gegevens en toepassingen maximaal beschikbaar zijn.

De belangrijkste kenmerken van Active Backup for Business:

Bescherming van pc en server: Met het hulpprogramma van Active Backup kunnen gebruikers image-based back-ups uitvoeren om hun Windows pc of Windows server workloads te beschermen. Afhankelijk van het scenario kunnen gebruikers er voor kiezen om een enkel bestand via de herstelportal te herstellen, het gehele systeem te herstellen of een back-up image in Virtual Machine Manager uit te voeren om de gegevens terug te halen en ervoor te zorgen dat toepassingen beschikbaar blijven.

Bescherming van virtuele machines: Gebruikers kunnen de werklast van hun virtuele machines beschermen zonder een agent en alleen op basis van VMware vSphere-informatie. Er worden meerdere herstelmethoden ondersteund, variërend van het herstel van afzonderlijke bestanden, direct herstel van VM naar NFS, volledig VM-herstel en uitvoering in Synology VMM.

Snellere back-up: De Changed Block Tracking-technologie (CBT) maakt stapsgewijze reservekopieën in plaats van steeds een volledige reservekopie.

Efficiënte opslag: De ingebouwde deduplicatie vermindert het gebruik van opslagruimte aanzienlijk.

Betere betrouwbaarheid van hersteltaken: Verifieer reservekopieën op Synology VMM om de betrouwbaarheid van reservekopieën te maximaliseren en de belasting in de productieomgeving te minimaliseren.
Power on VMM: Met deze unieke functie, een integratie met Synology VMM, kunnen gebruikers een IT-omgeving identiek aan de productielocatie creëren als tijdelijke oplossing voor noodherstel, voor het exporteren/importeren van objecten en als testomgeving voor upgrades.

Licentie

Active Backup for Office 365
Elke NAS van Synology die Active Backup for Office 365 ondersteunt, bevat standaard tien gratis licenties. Raadpleeg voor meer informatie over Active Backup for Office 365: https://www.synology.com/en-global/products/Active_Backup_for_Office_365_License

Active Backup for Business
Er is tijdens de bètaperiode geen licentie vereist. Alle functies van de software zijn beschikbaar. Voor het maken van reservekopieën van computers, servers en virtuele machines is een afzonderlijke licentie per host nodig nadat het bètaprogramma is afgelopen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!