Witold Kepinski - 14 juni 2018

Applicatiebeheer in meerdere cloudomgevingen met Docker Enterprise Edition

Docker heeft nieuwe mogelijkheden voor Docker Enterprise Edition (EE) aangekondigd, het bedrijfsklare containerplatform en Docker Desktop, een eenvoudig te installeren desktopomgeving voor het bouwen van applicaties, die de ontwikkeling en het veilige beheer van gecontaineriseerde applicaties op locatie en over meerdere clouds uitbreiden. 

Federatief applicatiebeheer, een nieuwe mogelijkheid die beschikbaar is op Docker EE, biedt een enkel managementvlak voor het automatiseren van het beheer en de beveiliging van gecontaineriseerde applicaties op locatie en op de gehoste Kubernetes-gebaseerde cloudservices, waaronder Azure AKS, AWS EKS en Google GKE. Met Docker EE hebben IT-bewerkingen een geaggregeerde weergave en een geautomatiseerd model voor het implementeren, migreren en repliceren van toepassingen. Bovendien kunnen organisaties de softwareleveringsketen centraal controleren en beveiligen om een ??enkele "bron van waarheid" te bieden voor hun volledige containertoepassingsportfolio.

"Met naar schatting 85 procent van de IT-organisaties van vandaag met een multi-cloudstrategie, is het steeds belangrijker geworden dat klanten een 'single pane of glass' hebben voor het beheer van hun volledige applicatieportfolio," zegt Scott Johnston, Chief Product Officer bij Docker . "Docker Enterprise Edition voldoet aan de belofte van de cloud door klanten de portabiliteitsvoordelen te bieden van gecontaineriseerde applicaties en het draagbare beheer van die gecontaineriseerde applicaties in alle infrastructuur. Bovendien is Docker EE het enige containerplatform dat zowel legacy- als moderne applicaties in Linux-, Windows- en multi-cloud-klantomgevingen beheert en beveiligt, waardoor klanten een ongeëvenaarde keuze en de flexibiliteit krijgen om hun omgeving te evolueren als hun bedrijfsvereisten veranderen. "

Naast federatief applicatiebeheer, bekijkt Docker twee andere nieuwe mogelijkheden:  

In overeenstemming met zijn leiderschap in Windows-containers kondigt Docker Windows Server-containers op Kubernetes aan in Docker Enterprise Edition.

Docker breidt ook de kracht van containerisatie uit naar een breder scala van ontwikkelaars van ondernemingen met nieuwe, op sjablonen gebaseerde workflows voor Docker Desktop. 

Draagbaar applicatiebeheer op locatie en in meerdere clouds
De opkomst van containers heeft ertoe geleid dat applicaties draagbaarder zijn geworden, maar het beheer van deze containers is dat niet. Met het toenemende wereldwijde karakter van het bedrijfsleven, hebben de meeste organisaties meer dan drie clouds veroorzaakt door schaduw-IT en geografische distributiebehoeften. Elke cloudgebaseerde applicatie-infrastructuur en on-premed datacentersilo wordt beheerd in een afzonderlijk operationeel model, wat resulteert in hoge kosten en inefficiënties. Met data soevereiniteitskwesties en de opkomst van door de cloud gehoste Kubernetes-services, wordt het probleem verergerd omdat er geen gemeenschappelijk besturingsmodel of beveiligingskader in de wolken is. 


Docker Enterprise Edition is uniek gepositioneerd om federatief applicatiebeheer te leveren door de gehele applicatieportfolio van de onderneming uniform in alle omgevingen te behandelen. Met Docker Enterprise Edition kunt u strategische beslissingen nemen om apps in te zetten om economische redenen, om een ??hoge beschikbaarheid te bieden of om de specifieke services van de cloudaanbieder te gebruiken. Docker Enterprise Edition is het enige containerplatform dat deze flexibiliteit biedt door keuze, veiligheid en wendbaarheid te bieden:

Keuzevrijheid: het Docker-containerplatform is niet gebonden aan een enkel OS- of VM-model en biedt keuzemogelijkheden voor alle cloudproviders. Alleen Docker ondersteunt alle toonaangevende door de cloud gehoste Kubernetes-services.

Beveiliging: Docker Enterprise Edition beveiligt de controle over de applicaties van een organisatie en de mogelijkheid om elke stap in het proces van de applicatie-aflevering te auditen. Docker EE omvat Docker Trusted Registry, een gecentraliseerde en gefedereerde bron van waarheid voor de inhoud van bedrijfsmatig beeldbeheer en geïntegreerd beveiligingsbeleid voor clouds.

Agile bewerkingen: standaardisatie betekent snelheid en besparingen met snellere ontwikkeling en snellere schaalbaarheid. Docker Enterprise Edition versnelt onboarding met een uniform bedieningsmodel voor toepassingen in alle clouds met de handhaving van het beleid voor de levenscyclus van toepassingen.

Docker demonstreert Windows Server-containers in Kubernetes met Docker Enterprise Edition

Docker blijft de innovatie en acceptatie van Windows Server-containers in samenwerking met Microsoft stimuleren door organisaties in staat te stellen Kubernetes te gebruiken voor het orkestreren van .NET- en Windows Server-toepassingen met Docker Enterprise Edition. Docker biedt meer keuzemogelijkheden voor organisaties, omdat Docker EE het enige enterprise-geschikte containerplatform is dat productie-grade Linux- en Windows-containers en dubbele orchestration-opties ondersteunt met Swarm en Kubernetes in die gemengde omgevingen. De vraag naar Windows-containers onder klanten van Docker blijft groeien met meer dan 50 procent gebruik van Windows-containers voor de modernisering van verouderde apps.

Docker onthult sjabloongebaseerde workflows voor Docker Desktop om containerisatie uit te breiden naar een breder scala aan ontwikkelaars van ondernemingen
Tot op heden gebruiken miljoenen ontwikkelaars Docker Desktop, met meer dan een miljoen nieuwe gebruikers die alleen al het laatste jaar Docker Desktop gebruiken. Door Docker's missie voort te zetten om containerisatietechnologie gebruiksvriendelijker te maken, heeft het bedrijf de best practices van de door de ontwikkelaar geïnstalleerde basis gekanaliseerd om een op sjablonen gebaseerde workflow te bieden die Docker nog beter toegankelijk maakt voor de bredere markt. Deze nieuwe sjablonen gepresenteerd via een GUI stellen ontwikkelaars in staat nieuwe gecontaineriseerde applicaties te maken zonder dat ze Docker-commando's hoeven te leren of Dockerfiles en Compose-bestanden vanaf het begin hoeven te schrijven - waardoor de agility-voordelen van Docker nog sneller zijn voor degenen die het gebruiken.
Deze op sjablonen gebaseerde aanpak zal ook evolueren om meer samenwerking te ondersteunen door teams in staat te stellen hun eigen best practices binnen hun organisatie te delen.

Beschikbaarheid

De federatieve toepassingsbeheerfuncties van Docker voor Docker Enterprise Edition zijn in bèta in 2H 2018. Ondersteuning voor Kubernetes op Windows Server zal beschikbaar zijn in Docker Enterprise Edition in 2H 2018. Om u aan te melden voor de betreffende bèta's, registreert u zich op https: // beta. docker.com .  

De nieuwe, op sjablonen gebaseerde workflows voor Docker Desktop zijn beschikbaar vanaf 2H 2018. Registreer u voor de bètaversie op https://beta.docker.com .

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!