Witold Kepinski - 14 juni 2018

Matrix42 neemt Endpoint Security Experts EgoSecure over

Matrix42 breidt zijn portfolio uit voor eindpuntbeveiliging met belangrijke functies, zoals gegevensversleuteling, interface- en toepassingscontroles en bewaking van de beveiliging. Matrix42 verwerft volledige aandelen in EgoSecure, inclusief 60 procent van Infowatch Labs, een bedrijf dat eigendom is van Natalya Kaspersky.

Matrix42 heeft EgoSecure gekocht, een toonaangevende leverancier van endpoint-beveiligingssoftware. Matrix42 verwerft de meerderheid van de eigendomsaandelen in InfoWatch, een groep die geïntegreerde oplossingen biedt voor het garanderen van informatiebeveiliging. EgoSecure, met het hoofdkantoor in Ettlingen, Duitsland, is al meer dan een decennium gespecialiseerd in end-device en databeveiliging. EgoSecure is een gevestigde softwareleverancier op de Duitstalige en Europese markt met meer dan 2000 klanten en is al enkele jaren een technologische partner van Matrix42. Vorig jaar betrad Matrix42 de markt voor beveiliging van eindapparatuur via een technologiealliantie met de security-start-up enSilo. Producten voor gegevensversleuteling, interfaces en toepassingscontroles en beveiligingsmonitoring completeren nu de Matrix42 Endpoint Security Suite.

Volgens onderzoeksbureau Gartner is de beveiligingsmarkt voor eindapparaten in 2020 met ruim 45 procent gegroeid tot 1,5 miljard dollar. Een enorme toename van malware-aanvallen en de economische schade die dit met zich meebrengt, verhogen de vraag naar beveiligingssoftware in het bijzonder. Om klanten een nog uitgebreidere beveiliging voor eindapparatuur te bieden, breidt Matrix42 zijn bestaande endpoint-beveiligingsportfolio uit met softwareproducten van EgoSecure.

De digitale werkplek wint terrein en daarom groeien IT-servicebeheer en eindpuntbeveiliging samen. De productiviteit van werknemers en de beveiliging van hun eindapparaten staan ??dus niet op gespannen voet met elkaar. Met dit uitgebreide oplossingenportfolio biedt Matrix42 een geïntegreerde beveiligingsoplossing die 360 ??° -beveiligingsbeheer voor pc's, laptops, smartphones, tablets en IoT-apparaten mogelijk maakt. Het voordeel voor klanten is een hoger automatiseringsniveau in de IT dat het omgaan met het aantal aanvallen en het risico op gegevensdiefstal beter beheersbaar maakt. Klanten profiteren van deze combinatie van IT-servicebeheer, software-activabeheer, uniform endpointbeheer en eindpuntbeveiliging - allemaal gemaakt in Duitsland.

"Bedrijven worden dagelijks geconfronteerd met de dreiging van cybersecurityaanvallen en gegevensdiefstal. Hier verwachten onze klanten eenvoudige en veilige oplossingen en daarom integreren we EgoSecure in ons bestaande assortiment. Door dit te doen, creëren we een van de toonaangevende Europese softwarefabrikanten met Duitse roots voor geïntegreerde management- en beveiligingsoplossingen", zegt Oliver Bendig (foto), CEO van Matrix42.

"Als leverancier van endpoint-beveiligingssoftware hebben we een echt succesverhaal geschreven en sinds 2012 elk jaar dubbele cijfers. We zijn verheugd om nu deel uit te maken van Matrix42. We willen verder bouwen op ons succes door samen te voegen met Matrix42, "zegt Sergej Schlotthauer, CEO van EgoSecure .

"We willen ons concentreren op het gebied van inhoudbeveiliging en uitbreiden naar de markten in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië", zegt Natalya Kaspersky, President van de Infowatch Group. "Sinds onze overname van EgoSecure in 2011 zijn we erin geslaagd om consistent hoge groeicijfers te behalen. EgoSecure is daardoor een van de toonaangevende bedrijven op de markt geworden. We zijn trots op ons gezamenlijk succesverhaal en zijn zeer tevreden met het resultaat dat de verkoop ons heeft gebracht, "zegt Natalya Kaspersky, betreffende de verkoop van haar meerderheidsaandelen.

De oprichter van EgoSecure, Sergej Schlotthauer, en het volledige EgoSecure-team met ongeveer 70 werknemers, in het Centre of Excellence for Security bij Matrix42. Sergej Schlotthauer wordt VP voor beveiliging bij Matrix42. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbreiding van de Matrix42 Security-divisie in deze positie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!