Wouter Hoeffnagel - 14 juni 2018

ICT-vernieuwing bij NVWA kost fors meer geld en tijd

De vernieuwing van de ICT-systemen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) pakt fors duurder uit dan vooraf begroot. Naar schatting vallen de kosten 59 miljoen euro hoger uit. Daarnaast neemt het project aanzienlijk meer tijd in beslag dan verwacht.

Dit blijkt uit een brief die minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. In de oorspronkelijke begroting voor het project is rekening gehouden met een kostenpost van 36 miljoen euro. Minister Schouten meldt in de brief echter dat de kosten in de praktijk uitkomen op 95 miljoen euro.

Realisatie neemt meer tijd in beslag

Daarnaast neemt de realisatie van het project flink meer tijd in beslag dan verwacht. Naar verwachting neemt het project 22 maanden meer in beslag dan in de oorspronkelijk planning rekening is gehouden. Het project wordt naar verwachting in 2021 afgerond. Deze aangepaste planning is één van de redenen voor de budgetoverschrijding; doordat de implementatie wordt uitgesteld, moeten bestaande systemen tijdens de overgang langer operationeel blijven.

De volledige brief van minister Schouten aan de Tweede Kamer is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!