Witold Kepinski - 17 juni 2018

GTDC Summit EMEA: distributie business in de lift

GTDC Summit EMEA: distributie business in de lift image

De markt voor IT-distributeurs is booming. De business gaat groeit vrijwel overal in Europa, met name rond software, services en met specifieke branche oplossingen. Komende jaren is het de kunst zo veel mogelijk value added services uit te rollen. Dit was een van de conclusies van de jaarlijkse Global Technology Distribution Council (GTDC) conferentie dat werd gehouden in Huis ter Duin in Noordwijk. Dutch IT-channel was hierbij aanwezig.

Distributeurs en verkopers kwamen op 14 en 15 juni samen in Noordwijk, Nederland om hun partnerschappen te versterken, hun perspectieven uit te breiden en een bloeiende Europese markt te vieren, waar de verkoopcijfers voor distributie in de eerste paar maanden van 2018 gemiddeld wekelijks meer dan 1 miljard euro omzet bedroeg. 

Cloud

De aanwezigen werden verwelkomd door Peter van den Berg (GTDC EMEA) en Tim Curran (CEO GTDC). CEO Tim Curran (foto) van GTDC gaf zijn State of Distribution-adres, waarin hij het laatste onderzoek naar de branche en het recente succes van distributeurs belichtte, die in de afgelopen 24 maanden overeenkomsten met meer dan 600 leveranciers hebben gesloten. Het goede nieuws is volgens Curran dat de distributie business komende tijd goed kan doorgroeien. Dat gaat met bestaande business zoals security, datacenter en cloud, maar ook door de komst van veel nieuwe technologieën zoals diverse a a service diensten (XaaS), IoT, hyperconverged, Blockchain, Industry 4.0 en nog veel meer. Steeds meer nieuwe leveranciers van deze innovatieve technologieën doen graag zaken met distributeurs.

Services

De kunst om nog verder te groeien zit in services en daarbij is een goede relatie tussen distributeur en vendor essentieel. De GTDC Certificate Course leert bijvoorbeeld mensen om te gaan tussen distributeurs en vendors. Verder is het uitrollen van value added services  zoals een goede financial services voor cloud diensten van belang. GTDC biedt meer ondersteuning met zijn onderzoeksrapporten, zie: https://gtdc.org/research-reports/

Resellers

Verder doen veel en meer resellers graag zaken met distributeurs. Vooral kleine en middelgrote resellers weten de weg naar distributeurs goed te vinden. Dat geld ook voor retailers. Volgens het GTDC 2018 Tech Distribution Outlook zal de business tussen distributeurs en resellers toenemen. Distributeurs doen te goed aan zich te focussen op (cloud) services, partner recruitment en partner enablement.

Digitale Transformatie

De aanwezige distributeurs konden diverse sessies volgen. Een interessante interactieve sessie werd gegeven door analisten Chris Barnard (IDC) en Keith Humphreys (Eurolan) met als titel ‘Enterprise Transformation and Channel Change’. Boodschap was dat met technologie van het derde platform, dat onder andere bestaat uit big data, security, mobility, IoT en cloud, organisaties digitaal kunnen transformeren. In 2027 zijn de meeste organisaties dan ‘digital native enterprises’. Distributeurs zullen komende jaren ook groeien met 'innovatie accelerators' zoals AI, VR, AR, 3D Printing, robotics en IoT. Humphreys:  “Daar gebeurt het.”

Presentaties van sprekers zijn te downloaden op: https://gtdc.org/2018-summit-emea-recap/

Bekijk de foto's van het event op de Facebook pagina van Dutch IT-channel.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!