'Investeringen in digitale transformatie lopen op tot meer dan 1 biljoen dollar'

17-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

'Investeringen in digitale transformatie lopen op tot meer dan 1 biljoen dollar'

Bedrijven investeren dit jaar ruim 1,1 biljoen dollar in technologieën en diensten die de digitale transformatie van de business, producten en organisaties als geheel mogelijk maken. Dit is 16,8% meer dan de 958 miljard dollar die in 2017 hierin werd geïnvesteerd.

Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC. De investeringen in digitale transformatie worden aangedreven door de maak- en procesindustrie, die het meest investeren in digitale transformatie. De maak- en procesindustrie wereldwijd investeert naar verwachting ruim 333 miljard dollar in oplossingen op dit gebied. Dit is goed voor bijna 30% van de totale investeringen in digitale transformatie wereldwijd.

Applicaties, connectiviteitsdiensten en IT-diensten

Als we kijken naar de technologieën waarin bedrijven investeren, zijn applicaties, connectiviteitsdiensten en IT-diensten de grootste segmenten. De belangrijke doelstellingen die bedrijven in de maak- en procesindustrie met hun investeringen willen realiseren is het slimmer maken van hun productie, waarbij onder andere wordt gekeken naar het optimaliseren van materialen, slim beheer van assets en autonome bedrijfsvoering.

IDC verwacht dat de twee sectoren dit jaar meer dan 115 miljard dollar zullen investeren in smart manufacturing. Daarnaast zullen beide sectoren naar verwachting fors investeringen in het versnellen van innovatie (33 miljard dollar) en het optimaliseren van de digitale leveranciersketen (28 miljard dollar).

Strategische prioriteiten

Ook als we naar alle bedrijven wereldwijd - ongeacht sector - kijken blijkt dat bedrijven het meest investeren in smart manufacturing (161 miljard dollar) en het optimaliseren van de digitale leveranciersketen (101 miljard dollar). Dit is volgens IDC in belangrijke mate te danken aan de focus op deze onderwerpen in de maak- en procesindustrie.

Andere strategische prioriteiten waarin bedrijven in 2018 fors investeren zijn digital grid, betrokkenheid bij omni-experience, omnichannel commerce en het versnellen van innovatie. In de periode 2016-2021 nemen de investeringen in omni-channel experiences met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 28,1% het snelst toe, gevolgd door beheer van financiële en klinische risico's (31,8% CAGR) en smart construction (25,4% CAGR).

Rapport

Meer informatie is beschikbaar in de Worldwide Semiannual Digital Transformation Spending Guide van IDC.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie