Witold Kepinski - 16 juni 2018

Samsung Electronics breidt gebruik van hernieuwbare energie uit

Samsung Electronics heeft aangekondigd dat het wil blijven bouwen op zijn sterke vooruitgang op het gebied van energie-efficiëntie en operationele emissiereducties om het gebruik van hernieuwbare energie in zijn activiteiten uit te breiden. De doelstellingen voor hernieuwbare energie van Samsung Electronics maken deel uit van de voortdurende inspanningen om blijk te geven van haar betrokkenheid bij de verantwoordelijkheid voor het milieu.

Samsung Electronics levert een gezamenlijke inspanning in de Verenigde Staten, Europa en China - markten die goed zijn uitgerust met infrastructuur voor de ontwikkeling en transmissie van hernieuwbare energie - om het gebruik van hernieuwbare energie te vergroten. Als onderdeel van deze inspanning is Samsung van plan om tegen 2020 100% van de energie die wordt gebruikt voor al haar fabrieken, kantoorgebouwen en operationele faciliteiten in de Verenigde Staten, Europa en China te gebruiken voor duurzame energie. Op de middellange tot lange termijn, het bedrijf zal ernaar streven het gebruik van hernieuwbare energie over de hele wereld verder te vergroten.

In overeenstemming met deze verbintenis is Samsung Electronics toegetreden tot de Principles van het Wereld Natuur Fonds (WWF's) voor inkoop van hernieuwbare energie en het Business Renewables Center van het Rocky Mountain Institute.

In Korea ondersteunt Samsung Electronics volledig het nationale strategische plan van de regering om het gebruik van hernieuwbare energie in het land met 20% te verhogen tegen 2030. Begin dit jaar zal Samsung als eerste verbintenis bovendien ongeveer 42.000? zonnepanelen in Samsung Digital City installeren. hoofdkantoor in Suwon. Het bedrijf zal begin 2019 ongeveer 21.000? zonnepanelen en faciliteiten voor de opwekking van geothermische energie toevoegen op de campus van Pyeongtaek en 2020 op de Hwaseong-campus.

Met deze inspanningen is Samsung Electronics in staat om het wereldwijde gebruik van hernieuwbare energie wereldwijd te verhogen om de equivalente hoeveelheid energie die wordt opgewekt door een gemiddelde 3,1 GW-zonne-energiecentrale tegen 2020 te evenaren. Deze hoeveelheid elektriciteit is vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van ongeveer 115.000 Koreaanse huishoudens met vier personen.

Als onderdeel van zijn uitgebreide strategie zal Samsung Electronics ook zijn partners betrekken in de hele supply chain. Vanaf volgend jaar is Samsung van plan om met zijn 100 beste partnerbedrijven samen te werken om hun eigen doelstellingen voor hernieuwbare energie te bepalen, in samenwerking met het Carbon Supply Chain Supply Chain Program, waarvan het bedrijf volgend jaar van plan is om deel te nemen.

"Samsung Electronics vervult haar plicht als bedrijfsburger door het gebruik van hernieuwbare energie uit te breiden en te ondersteunen. Zoals blijkt uit onze uitgebreide inzet, richten we ons op de bescherming van onze planeet en doen we ons best als mondiale milieuamateur ", aldus Won Kyong Kim, Executive Vice President en hoofd van Global Public Affairs, Samsung Electronics.

"We verwelkomen de verklaring van Samsung Electronics om de uitrol van hernieuwbare energie uit te breiden over haar wereldwijde vestigingen", zegt Jochem Verberne, Global Partnerships Director, WWF. "Dit is een belangrijke stap en we verheugen ons op de samenwerking met Samsung bij verdere maatregelen om de klimaateffecten van het bedrijf in zijn waardeketens te verminderen."

Verdere details over de plannen voor hernieuwbare energie van het bedrijf zullen beschikbaar zijn in het Samsung Electronics Sustainability Report 2018 op 15 juni.

Foto: Als onderdeel van de inspanningen van Samsung Electronics om duurzame energie te betrekken, zijn er zonnepanelen geïnstalleerd in delen van Samsung Digital City, Suwon

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!