Redactie - 18 juni 2018

Apple maakt het kraken van iPhones moeilijker

Apple maakt het kraken van iPhones moeilijker image

 

Apple wil het kraken van iPhones verder bemoeilijken. Het nedrijf heeft een functie ontwikkeld waarbij de Lightning poort van het apparaat wordt uitgeschakeld voor gegevensverbindingen een uur na het laatste gebruik. De batterijen kunnen nog steeds via de poort worden opgeladen, aldus Apple. 

De iPhones zijn altijd gecodeerd en kunnen alleen worden ontgrendeld door een toegangscode, vingerafdruk of gezichtsscan van de gebruiker in te voeren. Tegelijkertijd zijn er op dit moment ten minste twee leveranciers die misbruik maken van een openbare, niet-gespecificeerde kwetsbaarheid om de telefoons te ontgrendelen via een kabelverbinding met de "Lightning" -verbinding. Met de deactivering van de socket zou Apple de periode waarin dit mogelijk is drastisch verkorten. Volgens de Wall Street Journal is het nog steeds onduidelijk of de functie al zou kunnen worden geïntroduceerd in de volgende iPhone die iOS 12 dit najaar heeft aangekondigd.

Apple benadrukte dat het bedrijf de zorg heeft om zijn apparaten beter te beschermen tegen aanvallen door hackers en identiteitsdieven, en tegen de inbeslagname van persoonlijke gegevens. 

Apple benadrukt verder respect te hebben voor beveiligingsautoriteiten zoals de politie en geheime doensten om hun werk bij onderzoeke naar iphones van verdachten niet al te willen bemoeilijken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!