ElioT & TNF Mobile gaat BTC helpen bij begeleiding van M2M-trajecten
18-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

ElioT & TNF Mobile gaat BTC helpen bij begeleiding van M2M-trajecten

Landelijke IT- en telecomspecialist BTC uit Amstelveen gaat een strategische samenwerking aan met IoT system integrator ElioT en onafhankelijke netwerk operator TNF Mobile. Het strategisch partnership is gericht op de begeleiding van M2M-trajecten (Machine to Machine) en moet klanten van BTC op weg helpen naar de industriële revolutie 4.0.

Onze wereld wordt steeds digitaler. De impact hiervan is enorm, omdat steeds meer machines en apparaten op afstand met elkaar worden verbonden en informatie met elkaar uitwisselen. De toename van het verzamelen en analyseren van deze mobiele data neemt exponentieel toe. Direct en volledig inzicht in data is van levensbelang om adequaat beslissingen te nemen binnen een modern bedrijf. ElioT en TNF Mobile adviseren BTC klanten hoe deze datatoename te structureren.

Sterk stijgende data- en informatiebehoefte

Directeur Tim van Roemburg van TNF Mobile: “De tendens is dat er een sterk stijgende data- en informatiebehoefte bestaat, of het nu gaat om primaire en secundaire business processen van organisaties of de behoefte aan connectiviteit door nieuwe businessmodellen en innovatie. De end points genereren steeds meer data: camerasystemen, activity trackers, de maritieme near- & offshore industrie of een gehele bouwplaats. Daarbij is de kwaliteit van groot belang en de beschikbaarheid cruciaal. Hoog volume multi-netwerk data simkaarten zijn mede door de extra hoge beschikbaarheid in opkomst. Naast ‘traditionele’ 4G connectiviteit biedt TNF Mobile ook een eSIM portfolio. Hierdoor bezitten wij een unieke M2M propositie voor zowel laag- als hoog data volume businesscases.”

BTC heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld op de sectoren transport & logistiek, energie & nutsbedrijven en beveiliging & bewaking. Directeuren Dick Houtsma en Ronald Horn zijn blij met de samenwerking: “Hoewel BTC al jaren intensief samenwerkt met de traditionele operators was er behoefte aan een aanvulling van het portfolio. M2M (IoT) toepassingen klinken eenvoudig echter de techniek is behoorlijk complex. ElioT en TNF Mobile begeleiden onze accountmanagers en klanten met deze uitdagingen. Door de samenwerking realiseren wij beveiligde mobiele dataverbindingen, waarmee op afstand informatie kan worden gecollecteerd.”

ElioT & TNF Mobile

Een samenwerking tussen ElioT en TNF Mobile ligt ten grondslag aan de keuze van BTC. Op de Nederlandse markt is ElioT uitgekozen als preferred distributeur van het portfolio van TNF Mobile, vanwege hun IoT business approach en kennis van zaken. ElioT vertegenwoordigt het complete TNF Mobile aanbod van roamingcontracten met wereldwijd dekkende netwerken. Voorbeelden hiervan zijn multi-netwerk roaming, vaste IP-adressen door middel van een IP-sec VPN, eSIM en inzicht in futureproof connectivity portalen zoals onder andere Cisco Jasper.

ElioT is een Nederlandse IoT system integrator uit Amstelveen die organisaties op alle niveaus helpt bij het realiseren van uitdagingen binnen het spectrum van Internet of Things. ElioT verbindt mensen, machines, objecten en apparaten via hardware, beveiligde connecties en portalen om bruikbare data te verzamelen en uit te wisselen. TNF Mobile is een onafhankelijke netwerk operator gevestigd te Schiphol-Rijk en is gespecialiseerd in wholesale connectiviteit. De mobiele operator levert wereldwijd mobiele communicatiediensten (M2M) en biedt oplossingen aan met wereldwijde dekking, bestaande uit ruim 650 netwerken in meer dan 200 landen.

Op de foto van links naar rechts: Sergio Römer (ElioT), Tim van Roemburg (TNF Mobile) en Ronald Horn (BTC)

Terug naar nieuws overzicht