Wouter Hoeffnagel - 18 juni 2018

Oracle lanceert nieuwe generatie Oracle Cloud Platform services

Oracle lanceert nieuwe generatie Oracle Cloud Platform services image

Oracle lanceert de nieuwe generatie Oracle Cloud Platform services beschikbaar. De nieuwe clouddiensten hebben ingebouwde autonome mogelijkheden, waaronder Oracle Mobile Cloud Enterprise, Oracle Data Integration Platform Cloud en Oracle API Platform Cloud. Met kunstmatige intelligentie en machine learning automatiseren deze platformdiensten operationele taken met als doel om organisaties in staat te stellen kosten te verlagen, risico's te verminderen, innovatie te versnellen en voorspellende inzichten te krijgen.

Bedrijven hebben volgens Oracle veilige en geïntegreerde cloud diensten nodig om nieuwe applicaties te ontwikkelen en hun meest veeleisende workloads te draaien. De clouddiensten van Oracle maken het mogelijk belangrijke operationele functies op intelligente wijze te automatisering, waaronder patchen, backuppen en upgraden. "Het embedden van AI en machine learning in onze cloud portfolio levert veel waarde op voor onze klanten", licht Amit Zavery, executive vice president of development voor Oracle Cloud Platform, toe. "Klanten hebben onze visie voor een autonome enterprise omarmd. Met Oracle's autonome platformdiensten kunnen organisatie AI inzetten om kosten te reduceren, innovatie te versnellen en de wijze waarop zij zaken doen te transformeren.

Autonome platformdiensten

Oracle lanceerde onlangs een reeks autonome platformdiensten, waaronder Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud, Oracle Analytics Cloud, Oracle Integration Cloud en Oracle Visual Builder. Later dit jaar wil het bedrijf meer autonome mogelijkheden gericht op blockchain, security en management lanceren, evenals aanvullende database workloads waarop OLTP en NoSQL.

Het tennistoernooi Mutua Madrid Open heeft op basis van het Oracle Cloud Platform een AI-gebaseerde chatbot genaamd MatchBot gecreëerd voor zijn fans. Zij kunnen met behulp van de chatbot via natuurlijke conversaties informatie verkrijgen over het event, spelers en wedstrijdresultaten. Ook kunnen zij korting krijgen op tickets, accessoires en parkeerkaartjes.

Door autonome mogelijkheden toe te voegen aan zijn Platform Cloud diensten helpt Oracle bedrijven nieuwe gebruikerservaringen met chatbots en spraakfunctionaliteiten te ontwikkelen. Ook bieden de diensten integratiemogelijkheden en maken zij het mogelijk data te ontsleutelen via API's.

Oracle Mobile Cloud Enterprise

Oracle Mobile Cloud Enterprise is een open enterprise platform voor het ontwikkelen, uitrollen, analyseren en beheren van zowel mobiele apps als AI-gebaseerde chatbots. Deze kunnen via het platform op een veilige en schaalbare wijze met backend systemen worden verbonden.

De zelflerende chatbots kunnen interacties en voorkeuren observeren om geautomatiseerd acties uit te voeren.
De chatsbots leren automatisch van gesprekken om de kwaliteit van gesprekken te verbeteren. Ook is het mogelijk gesprekken naadloos over te laten dragen om menselijke medewerkers, waarbij gebruik wordt gemaakt van AI-algoritmes.
Chatbots die vragen van klanten kunnen beantwoorden kunnen automatisch worden gegenereerd, waarbij zij met behulp van machine learning kennis vergaren uit ongestructureerde data.

Meer informatie over Oracle Mobile Cloud Enterprise is hier te vinden. 

Oracle Data Integration Platform Cloud

Oracle Data Integration Platform Cloud helpt organisaties beter en sneller beslissingen te nemen door alle beschikbare data toegankelijk te maken. Door machine learning en AI in te zetten helpt het platform data uit alle mogelijke bronnen samen te brengen, te transformeren, te verrijken en te beheren.

Oracle Data Integration Platform Cloud:

  • vereenvoudigt en automatiseert de creatie van data lakes en data warehouses, wat de standaardisatie en efficiëntie van big data projecten verbeterd
  • maakt zelf-optimaliserende datapijplijnen mogelijk voor het snel afleveren van data in Oracle's Autonomous Data Warehouse Cloud
  • maakt veilige en beheerde cloud-gebaseerde analytics mogelijk door data te delen tussen SaaS, on-premises en hybride bedrijfsapplicaties
  • elimineert handmatig werk bij het creëren van datapijplijnen dankzij machine learning-gebaseerde datacuratie.

Meer informatie over de Oracle Data Integration Platform Cloud is hier beschikbaar. 

Oracle API Platform Cloud

Oracle API Platform Cloud ondersteunt agile API-first ontwikkeling, wat hybride uitrol van de API gateway op Oracle Cloud, on-premises omgevingen en third party clouds mogelijk. Het levert inzichten over KPI's met betrekking tot alle aspecten van de API-levenscyclus en zorgt voor een adequate inzet van security protocollen. Oracle API Platform Cloud kan leren van gebruiksplannen en advies leveren over zowel allocatielimieten als configuraties.

Meer informatie over de Oracle API Platform Cloud is hier te vinden. 

Oracle Developer Cloud

Oracle Developer Cloud is een developmentplatform dat alle Oracle Cloud services omvat die software-ontwikkeling en developmentcyclus automatiseren. Het platform helpt teams agile ontwikkelprocessen te beheren. Het platform is voorzien van een gebruiksvriendelijke webinterface en kan worden geïntegreerd met populaire ontwikkeltools. Het platform biedt ondersteuning voor onder andere de raamwerken Maven, Ant, Gradle, npm, Grunt, Gulp en Bower.

Meer informatie over de Oracle Developer Cloud is hier beschikbaar. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!