Kaspersky Lab lanceert fraudepreventiesoftware voor banken en retailers

18-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaspersky Lab lanceert fraudepreventiesoftware voor banken en retailers

Kaspersky Lab lanceert een nieuwe generatie fraudepreventieoplossingen. De Advanced Authentication oplossing voorkomt oneigenlijk gebruik van accounts bij de ontwikkeling van digitale producten. De tweede nieuwe oplossing van Kaspersky Lab heet Automated Fraud Analytics en helpt fraude en witwaspraktijken op te sporen.

De nieuwe oplossingen zijn gepresenteerd tijdens de wereldwijde Money 20/20 conferentie in Amsterdam. De snelle ontwikkeling van digitale media gaat gepaard met een toename aan online fraude, iets wat voor veel organisaties een reëel probleem is. Zo is het voor aanbieders van klantenprogramma’s en bedrijven die veelvuldig online zakendoen van cruciaal belang frauderisico’s zoals oneigenlijk gebruik van accounts zoveel mogelijk te beperken, zonder dat dat ten koste gaat van de gebruikerservaring.

Kaspersky Advanced Authentication

Met Kaspersky Advanced Authentication speelt Kaspersky Lab hierop in. De oplossing signaleert en rapporteert onregelmatigheden en mogelijk frauduleuze activiteiten. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van gedrags- en biometrische data, waarop slimme algoritmes worden losgelaten. Indien dit het geval is, wordt de gebruiker in kwestie extra gecontroleerd. Het authentificatieproces vereist geen specifieke acties van gebruikers.

Kaspersky Automated Fraud Analytics

Financiële misdrijven als fraude en witwaspraktijken blijven een grote zorg voor de moderne economie. Daarom komen regelgevende instanties steeds vaker met nieuwe wetgeving om dergelijke misdaden te voorkomen. Dat betekent ook extra verantwoordelijkheden voor bedrijven: activiteiten moeten volledig transparant zijn, niet alleen voor de organisatie zelf, maar ook om te blijven voldoen aan strengere wet- en regelgeving.

Automated Fraud Analytics van Kaspersky Lab helpt bedrijven hun fraude-gerelateerde kosten te minimaliseren en het risico op boetes voor het niet naleven van regelgeving te verkleinen. Het voegt een extra kennisniveau toe op het gebied van branche-specifieke fraude en witwassingscenario's: de oplossing biedt toegang tot de door Kaspersky Lab verzamelde fraude-informatie. Deze kennis wordt gecombineerd met geavanceerde technologie die ernstige incidenten in een vroeg stadium automatisch detecteren.

Verdacht gedrag detecteren

Gedurende de hele gebruikerssessie verzamelt en analyseert Kaspersky Automated Fraud Analytics honderden gedepersonaliseerde indicatoren, zoals het apparaat van de gebruiker en de omgeving waarin het draait, gedrags- en biometrische patronen van de gebruiker, RAT- en botgebruik, mobiele malware en web injections.

Met behulp van slimme algoritmen worden de bevindingen vervolgens vergeleken met de patronen van accountovername, fraude met nieuwe accounts en geld witwassen. Dit gebeurt via de Kaspersky Fraud Prevention Cloud en wereldwijde fraude-informatie op basis van big data. Dankzij de koppelings- en mappingfunctionaliteit kan de oplossing ook automatisch witwasacties tussen organisaties identificeren. Hierbij wordt gezocht naar verbanden tussen typische profielen, gebruikte apparatuur, gedragspatronen en vele andere details waarvan bekend is dat ze bij soortgelijke operaties betrokken zijn.

Verontrustende realiteit

"Online fraude blijft een verontrustende realiteit. Steeds meer organisaties die digitaal zakendoen, lopen een steeds groter risico”, zegt Harco Enting, General Manager bij Kaspersky Lab Benelux. “Daarom hebben we ons aanbod op dit gebied zodanig herzien dat we gediversifieerde, op maat gemaakte oplossingen kunnen bieden voor specifieke bedrijfsscenario’s. Of het nu gaat om veilige gebruikersauthenticatie zonder extra lagen of diepgaande fraude-analyse en -intelligentie."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security