Wouter Hoeffnagel - 19 juni 2018

F-Secure neemt MWR InfoSecurity over

F-Secure neemt MWR InfoSecurity over image

F-Secure neemt alle uitstaande aandelen van MWR InfoSecurity over. Deze leverancier van cybersecurity oplossingen beschikt over vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Singapore, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. De overname is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van F-Secure, dat hiermee de grootste Europese leverancier van diensten en oplossingen voor bedreigingsdetectie en incidentrepons wordt.

Bedrijven worden momenteel geconfronteerd met een dynamisch bedreigingslandschap. Cybercriminelen maken gebruik van geavanceerde technologie om traditionele beschermingsmechanismen te omzeilen. Beveiliging aan de netwerkrand is niet langer voldoende om organisaties te beschermen en het in eigen beheer ontwikkelen van betere beveiligingsmogelijkheden is voor de meeste bedrijven geen haalbare kaart. Vanwege het prangende tekort aan interne beveiligingsexpertise is er sprake van een enorme vraag naar producten en diensten die bedrijven helpen om proactief nieuwe bedreigingen op te sporen, voor snellere detectie en incidentrespons te zorgen en hacks en datalekken te voorkomen. F-Secure gaat deze dreigingen te lijf met een combinatie van mens en machine – een aanpak die MWR InfoSecurity eveneens hanteert.

MWR InfoSecurity levert onder andere Countercept, een platform voor het opsporen van cyberbedreigingen. biedt uitgebreide proactieve aanvalsdetectie en vult de sterke punten van F-Secure aan. Dit platform Het bedrijf heeft bijna 400 medewerkers in dienst en behoort wereldwijd tot de grootste aanbieders van zakelijke beveiligingsdiensten. Door de overname breidt F-Secure zijn aanbod ook uit met phishd, een verzameling managed security services van MWR InfoSecurity die organisaties tegen phishing-aanvallen beschermt.

Financieel profiel van MWR InfoSecurity

De cijfers in de onderstaande tabel zijn louter ter informatie bedoeld en gebaseerd op de boekhoudkundige principes die MWR InfoSecurity voor zijn financiële rapportage hanteert (UK GAAP). De cijfers voor het boekjaar 2017 zijn gebaseerd op de geaudite financiële verslagen van MWR InfoSecurity. De cijfers voor 2018 vertegenwoordigen de verwachte financiële prestaties van MWR InfoSecurity voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2018.

financieel-profiel-mwr-infosecurity.png

De cijfers in euro’s zijn omgerekend op basis van de gemiddelde wisselkoers voor de Britse pond voor de verslagperiode (0,8595 voor boekjaar 2017: 1 juli 2016 – 30 juni 2017; 0,8870 voor boekjaar 2018: 1 juli 2017 – 31 mei 2018).

Begin juli afgerond

De overnametransactie zal naar verwachting in het begin van juli zijn afgerond. F-Secure trekt 80 miljoen Britse pond (91,6 miljoen euro) aan kasgeld uit voor de overname van alle uitstaande aandelen van MWR InfoSecurity Limited, onder voorbehoud van gebruikelijke bijstellingen van de kaspositie, schuldpositie en het werkkapitaal. Daarnaast zal het 18 maanden na de voltooiing van de overname maximaal 25 miljoen Britse pond (28,6 miljoen euro) uitkeren op basis van een earn-outregeling als alle overeengekomen zakelijke doelstellingen voor de periode van 1 juli 2018 tot 31 december 2019 zijn behaald. De cijfers zijn omgerekend in euro’s op basis van een gemiddelde wisselkoers van 0,8732 voor de Britse pond d.d. 15 juni 2018.

Ian Shaw, de CEO van MWR InfoSecurity, treedt na de afronding van de overname in juli toe tot het managementteam van F-Secure.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!