Wouter Hoeffnagel - 20 juni 2018

Gerrit Schipper is Board Advisor bij HAL24K

Data Intelligence scale-up HAL24K stelt Gerrit Schipper (61) aan als Board Advisor. HAL24K heeft Schipper gevraagd adviseur te worden vanwege zijn expertise en jarenlange ervaring met bedrijfsvoering, strategische vraagstukken, technologie en het belang van data-driven besluitvorming. Ook zal hij zijn omvangrijke internationale netwerk inzetten om verdere groei van HAL24K te stimuleren.

Door zijn huidige functie als interim-directeur van het onderzoeksinstituut ‘Erasmus Centre for Data Analytics’ heeft Schipper uitgebreide kennis van de transformatie van data naar businessoplossingen. De aanstelling biedt bovendien interessante mogelijkheden tot een samenwerking tussen het gerenommeerde onderzoeksinstituut en HAL24K op het gebied van zowel technologie als data intelligence-oplossingen.

Verder is Schipper momenteel Managing Partner bij de Concord Carlisle Management Group en bekleedt hij verschillende bestuurs- en adviserende functies. In het verleden is hij CEO geweest van onder andere PHS, ABZ Group, RDC Group en Geodan NEXT International.

Data en technologie inzetten voor een betere wereld

Schipper: “HAL24K is een van de meest onderscheidende partijen doordat men zeer specialistische datascience-expertise combineert met een professioneel technologieplatform. Daarnaast spreekt HAL24K’s missie om data en technologie in te zetten voor een betere wereld, mij zeer aan. Ik verheug me om bij te dragen aan dit nobele doel en om deel uit te maken van het HAL24K-team.”

“Met Gerrit halen we wederom een strategisch zwaargewicht in huis”, zegt Jerome H. Mol, oprichter en CEO van HAL24K. “Binnen korte tijd is er veel ervaring en marktkennis bijgekomen binnen HAL24K: zo zijn Wouter Deelman en Robert van Gasteren al eerder aangesteld als Board Advisors. Gerrit is een bevlogen professional met een uniek inzicht in informatisering en data-driven besluitvorming. Hij heeft veel internationale ervaring met groei door middel van overnames. Ik zie ernaar uit om samen met hem en onze andere Board Advisors verdere richting te geven aan de koers en groei van HAL24K.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!