Acer zet met PRO serie zakelijke ambities kracht bij

20-06-2018 | door: Johan van Leeuwen

Acer zet met PRO serie zakelijke ambities kracht bij

Acer is trots op de nieuwe Acer PRO serie voor zakelijke gebruikers. Vooral de Swift 5 Pro springt in het oog. Maar ook de Spin 5 Pro, de Switch 7 Black Edition en de Aspire 5 Pro zijn geen alledaagse producten.

Acer heeft al heel wat jaren een sterk imago als het gaat om producten voor consumenten en ook in het onderwijs is de leverancier sterk aanwezig. De laatste jaren worden de ambities in de zakelijke markt steeds beter zichtbaar. Met deze nieuwe serie zet het bedrijf die ambities kracht bij.

De complete PRO serie is, zoals Acer het verwoordt, “ontworpen voor executives die veel reizen en die altijd onderweg zijn.” Verder doet Acer de belofte van hoogstaande technologie en draait het in de PRO serie voor om ‘dun en licht’ en hybride ontwerpen.

Lichtgewicht
De Swift 5 Pro, met de slogan ‘Go Smaller, See More’, is echter geen hybride ontwerp, maar een traditionele laptop, hoewel traditioneel misschien niet het juiste woord is. Het design, met goudkleurige details, springt meteen in het oog. Maar het meest opvallende is toch wel het gewicht. Minder dan een kilo, 970 gram om precies te zijn. En dat voor een laptop met een scherm van 14 inch. Het gebruik van de legeringen magnesium met lithium en magnesium met aluminium zijn daarvoor de verklaring. Het zijn combinaties die ook in de vliegtuigindustrie worden gebruikt en die behalve een licht gewicht ook stevigheid garanderen. Het ontwerp is ook nog eens erg dun: 14,9 millimeter. Makkelijk om mee te nemen in elke tas, dus.

De Swift 5 Pro draait op Windows 10 Pro en dat geldt ook voor andere producten in de Pro serie. Sterker nog: Acer gebruik het zinnetje ‘Acer recommends Windows 10 Pro’ erg prominent in zijn communicatie.

Ook qua specificaties is de Swift 5 Pro een bijzonder product. Het maakt gebruik van de achtste generatie Intel Core i-processors, waardoor professionals de prestaties krijgen die ze nodig hebben. De batterijlevensduur is acht uur. En ook kunnen gebruikers profiteren van speciale draadloze (2 x 2) antennes die de ontvangst optimaal maken. Het toetsenbord heeft daarnaast achtergrondverlichting, zodat ook in het donker gewerkt kan worden.

Acer heeft ook nadrukkelijk ingezet op video- en audiokwaliteit. Het device heeft een 14 inch full-HD IPS touchscreen en ook het Dolby Audio Premium geluid wordt in veel reviews gewaardeerd. Het device is om die reden ook Skype for Business gecertificeerd.

De Swift 5 Pro is er in twee prijsvarianten. Voor de goedkoopste (256GB PCIe SSD en Intel Core i5) betaal je circa 1000 euro. De variant met 512GB en de Intel Core i7 kost een kleine 200 euro meer.

Vier standen
De serie bevat nog drie andere devices, om te beginnen bij de Spin 5 Pro. Het toetsenbord en het scherm kunnen 360 graden van elkaar gedraaid worden. Dat maakt vier verschillende standen om mee te werken mogelijk: de notebook-, de tablet-, de weergave- en de tent-modus. Verder valt onder andere de batterijduur van 13 uur op.

Het hybride device is heeft een scherm van 13-inch. Door de aanwezigheid van een SSD is het device sneller dan andere apparaten met een conventionele harde schijf. Het model, met een metalen behuizing, weegt 1,5 kilo en kost op de meeste plekken ongeveer 900 euro.

Geen ventilator
De Switch 7 Black Edition is een 2-in-1-laptop zonder ventilator. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van het coolsysteem ‘Dual LiquidLoop’ van Acer. De NVIDIA GeForce MX150 grafische kaart zorgt voor goede grafische prestaties. De kickstand, waar ook zijn voorganger gebruik van maakte, zorgt ervoor dat de Switch 7 in een hoek op tafel gezet kan worden.

Dankzij de achtste generatie Intel Core processors is deze 2-in-1 tot prestaties in staat die professionals nodig hebben. Het gewicht is slechts 1,15 kilo. Dit model hoort duidelijk in het hogere segment thuis. Je betaalt er online net iets meer dan 2000 euro voor.

Levensechte kleuren
Het vierde en laatste lid van de PRO-familie is de Aspire 5 Pro, een conventionele laptop. Het model is al vanaf 650 euro te verkrijgen. “Geniet van uitzonderlijke beelden en verbluffende audio in een mooi en modern design”, zegt Acer zelf. Het display (17,3-inch, full-HD met IPS technologie, resolutie van 1080p) zorgt volgens Acer voor heldere en levensechte kleuren.

Ook deze laptop maakt gebruik van de NVIDIA GeForce MX150 grafische kaart en de achtste generatie Intel Core processors. Het biedt de prestaties die je als professional nodig hebt, zegt Acer.

Acer biedt met de PRO-serie dus vier uiteenlopende devices voor moderne zakelijke gebruikers die niet aan één werkplek vastgebonden zitten. De ambities van Acer in de zakelijke markt worden steeds serieuzer en dat is aan deze serie goed te zien.

Door: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht
Hardware