Redactie - 20 juni 2018

Nokia 7 Plus review: de beste betaalbare smartphone

Nokia 7 Plus review: de beste betaalbare smartphone image

Dat je voor een goede smartphone niet veel hoeft te betalen, is al een tijdje duidelijk. Toch laat de Nokia 7 Plus zien dat je voor minder dan 399 euro enorm veel waar voor je geld krijgt. Dat maakt het toestel een uitstekende koop, en misschien wel één van de beste smartphones die we in 2018 hebben gezien. Tijd voor een review.

HMD Global, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Nokia-smartphones, is nog maar kort actief op de smartphonemarkt maar heeft al snel kunnen overtuigen. Het bedrijf bracht vorig jaar de interessante Nokia 3, 5, 6 en 8 uit, en heeft voor 2018 weer wat toestellen op de planning staan. Eén daarvan is de Nokia 7 Plus,  die sinds een tijdje in Nederland verkrijgbaar is.

Het toestel is qua prijs een echte middenklasser, maar heeft features die je ook bij high-end smartphones ziet. Zo heeft de telefoon een groot 6 inch-scherm, met dunne randen en een full-hd-resolutie. Dat display oogt prima, maar heeft als enige nadeel dat de maximale helderheid niet geweldig is. Buiten, met veel zonlicht, is het daarom soms moeilijk om te zien wat er op het scherm staat.

Verder heeft de 7 Plus - zoals je van Nokia-telefoons gewend bent - een stevige behuizing die tegen een stootje kan. Ook de hardware is dik in orde: de smartphone heeft een octacore-processor, genoeg werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Daarmee doet het toestel weinig onder voor bijvoorbeeld de Nokia 8 Sirocco, die honderden euro's meer kost. En dat is best indrukwekkend.

Natuurlijk heeft fabrikant HMD Global een aantal concessies moeten doen om de prijs laag te houden. Dat merk je vooral aan de camera, want deze maakt gewoonweg niet zulke mooie foto’s. Bij veel daglicht zien kiekjes er scherp en goed uit, maar in het donker kakt de kwaliteit nogal in. De camera is vooral nogal wisselvallig en heeft moeite met het focussen en de belichting. Dat geldt ook voor de 16 megapixel-camera aan de voorkant, die gebruikt voor bijvoorbeeld videobellen. Die is simpelweg niet zo goed.

Het zijn echter maar kleine minpuntjes voor wat de Nokia 7 Plus allemaal te bieden heeft. Zo ben je verzekerd van een kale Android-versie met drie jaar lang gegarandeerde updates, en een 3800 mAh-accu die bij normaal gebruik zo'n anderhalve tot twee dagen mee gaat. Door de maandelijkse beveiligingsupdates ben je altijd up-to-date en beschermd tegen kwetsbaarheden. Al met al is de Nokia 7 Plus een betaalbaar toptoestel, die zich ondanks de flinke concurrentie (van bijvoorbeeld de Motorola Moto G6) prima staande houdt.

Lees hier meer over de Nokia 7 Plus. Het toestel heeft een adviesprijs van 399 euro, al haal je 'm tegenwoordig al voor een aantal tientjes minder in huis.

In samenwerking met Androidplanet.nl

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!