HPE Discover 2018 belicht edge-centric, cloud-enabled en data-driven wereld

19-06-2018 | door: Witold Kepinski

HPE Discover 2018 belicht edge-centric, cloud-enabled en data-driven wereld

HPE toont tijdens zijn Discover 2018 conferentie in Las Vegas hoe het bedrijf een edge-centric, cloud-enabled en data-driven wereld mogelijk wil maken met zijn technologie toepassingen en die van partners. Dit meldt HPE ceo Antonio Neri.

"Eens verzamelden bedrijven gegevens, verwerkten en analyseerden ze en gebruikten ze de inzichten om weken of maanden later essentiële beslissingen te nemen. In de loop der jaren zijn organisaties beter geworden in het gebruik van hun gegevens en zijn ze sneller gegaan om 'just-in-time'-processen en -beslissingen te nemen. Tegenwoordig is 'realtime' de nieuwe 'just-in-time'", aldus Neri in een blogpost.

Innovatie

“Het doel is nu om onze gegevens te gebruiken en direct controle te houden over de dingen die onze ondernemingen aanjagen en voortstuwen. Het versnellen van de tijd tot waarde is het uiteindelijke doel. Tijd voor ontdekking. Time to market. Tijd voor innovatie. Tijd voor actie! Ondernemingen die snel op al hun gegevens kunnen reageren, op het juiste moment - zullen winnen”, aldus Neri.

Cloud

Neri vervolgt: “Gegevens zijn nu uw meest waardevolle bezit. Dat betekent dat je nooit een byte weg moet gooien, of nog erger, het aan iemand anders moet overlaten. We willen onze klanten helpen het economische potentieel van elke afzonderlijke byte overal te oogsten - waar deze ook leeft, van elke edge tot elke cloud. HPE helpt klanten het maximale uit hun data te halen, van elke edge tot elke cloud.”

AI

De wereld bevindt zich midden in een enorme transformatie, analyseert Neri. “Het gebeurt overal om ons heen; elke branche verstoren. En dat is waarom, na meer dan 20 jaar met HPE, dit de meest opwindende tijd van mijn carrière is. Sterker nog, ik geloof dat dit een van de meest opwindende tijden in de geschiedenis is. De intelligent edge, kunstmatige intelligentie (AI). Geheugengestuurde computergebruik. Dit waren misschien ooit futuristische concepten, maar niet meer. Het zijn pragmatische oplossingen die het voorheen onmogelijk maken, mogelijk. Waar we ooit van gedroomd hebben, is nu actiegericht om de manier waarop we allemaal leven en werken vooruit te helpen.”

Software

Volgens Neri heeft HPE een compleet softwaregedefinieerde portfolio in de industrie die zich uitstrekt van rand/edge tot cloud en het zal deze verder ontwikkelen en blijven verfijnen. “Het biedt onze klanten de mogelijkheid om hun volgende generatie apps en services te bouwen en met elkaar te verbinden en alle waarde van hun gegevens te verwijderen op manieren die hun hele onderneming versnellen en differentiëren.”

Edge

HPE zal tijdens de Discover verder nieuwe hybride cloud-oplossingen aankondigen om zijn innovatie versnellen op het gebied van de Intelligent Edge en de kritische overgang naar geheugengestuurde computing. De toekomst vindt nu plaats en HPE wil dit aantonen met use cases die nu plaatsvinden bij zijn klanten die willen profiteren van de edge-centric, cloud-enabled en data-gestuurde wereld .

Neri: “We staan op een historisch kantelmoment. Technologie belooft de manier waarop we allemaal leven en werken vooruit te helpen, op manieren die we ons nooit hadden voorgesteld.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud