Redactie - 20 juni 2018

Microsoft is tegen scheiding van kinderen en ouders na illegale grensoverschrijding

Microsoft is tegen scheiding van kinderen en ouders na illegale grensoverschrijding image

Microsoft heeft een verklaring afgegeven na protesten dat het bedrijf clouddiensten verleent aan Immigration and Customs Enforcement (ICE). De ICE krijgt nu veel kritiek omdat het kinderen zelfs peuters afneemt van ouders die de VS illegaal binnenkomen en daardoor in hechtenis zijn genomen. De kinderen worden dan bij gastouders geplaatst, soms duizenden mijlen verder verwijderd van detentiecentra waar de ouders vastzitten.

De protesten waren gericht op een Microsoft-blogpost waarin breed werd gesproken over het leveren van diensten aan ICE. Microsoft heeft die vermelding daarna uit de post verwijderd en noemde de verwijdering een fout van de werknemer. De blog is nu weer online.

Microsoft meldt: "Microsoft is als bedrijf ontzet over de gedwongen scheiding van kinderen en hun families aan de grens. Gezinshereniging is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een fundamentele huurder van Amerikaans beleid en wetgeving. Als bedrijf heeft Microsoft meer dan 20 jaar gewerkt om technologie te combineren met de rechtsstaat om ervoor te zorgen dat kinderen die vluchtelingen en immigranten zijn, bij hun ouders kunnen blijven. We moeten blijven bouwen op deze nobele traditie in plaats van nu van koers te veranderen. We dringen er bij de administratie op aan om haar beleid en congres te wijzigen om wetgeving door te voeren die ervoor zorgt dat kinderen niet langer gescheiden zijn van hun families."

Inmiddels zijn ongeveer 2000 kinderen van migranten, die illegaal de grens van de VS zijn overgestoken, weggehaald bij hun ouders. Dit beleid is onderdeel van het 'zero tolerance' beleid van de Trump ten aanzien van illegale migranten.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!