Witold Kepinski - 20 juni 2018

HPE Aruba biedt SD-WAN, LAN en security toepassing

HPE Aruba biedt SD-WAN, LAN en security toepassing image

Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf, heeft haar Software-Defined Branch (SD-Branch) oplossing aangekondigd , een nieuwe aanpak die is ontworpen om klanten te helpen filialen te moderniseren voor evoluerende cloud, IoT en mobiliteitsvereisten. Dit meldt de leverancier tijdens de HPE Discover conferentie in Las Vegas.

De integratie van nieuwe door de cloud beheerde SD-WAN , bekabelde en draadloze netwerkoplossingen, beveiligd met op context gebaseerde handhaving van het beleid, vergroot volgens Aruba de bekwaamheid van IT-professionals om verbeterde netwerkbeschikbaarheid en applicatieprestaties te leveren aanzienlijk. Daarbij wordt volgens de leverancier de beheertijd en operationele en kapitaaluitgaven verminderd.

Mobiel

De toestroom van mobiele en IoT-apparaten, grotere afhankelijkheid van cloud-gebaseerde applicaties en krimpende IT-budgetten hebben volgens Aruba een diepgaande impact op IT-organisaties. Vestigingsbedrijven worden ook geconfronteerd met een verhoogde complexiteit en inefficiëntie met een groot aantal verschillende hulpmiddelen voor het beheer van het netwerk en de beveiliging van verschillende leveranciers, aldus Aruba.

SD-WAN

De SD-branch-oplossing van Aruba integreert nieuwe Aruba Branch Gateways met het uitgebreide Aruba Central cloudbeheerplatform van Aruba om een ??enkel punt te bieden voor SD-WAN, bekabeld en draadloos netwerken en handhaving van het beleid, en voor veilige, vereenvoudigde vertakking op grote schaal. Deze speciaal gebouwde, uniforme oplossing markeert volgens Aruba een vooruitgang ten opzichte van pure-play SD-WAN-aanbiedingen door een lagere footprint van het apparaat, een gestroomlijnde implementatie van grootschalige gedistribueerde installaties en lagere WAN-verbindingskosten voor filiaalklanten.

De belangrijkste voordelen van de oplossing Aruba SD-Branch zijn onder andere:

Eenvoud bij Enterprise Scale: cloudgebaseerd beheer biedt externe, gecentraliseerde provisioning en beheer van bekabelde en draadloze verbindingen binnen de branche, en WAN- en internetverbindingen met SD-WAN-infrastructuur. Hierdoor kan IT snel nieuwe services en netwerkveranderingen implementeren in grote, gedistribueerde omgevingen zonder dat IT ter plekke nodig is.

Geïntegreerde, allerbeste beveiliging: beveiligingsoplossingen van Aruba bieden geautomatiseerde, gedetailleerde intra-branch en WAN-beleidshandhavingmogelijkheden. Nieuwe Aruba 360-beveiligingsuitwisselingstechnologiepartners leveren cloudgebaseerde firewall- en dreigingsbeveiliging.

Geoptimaliseerde branche-ervaring: contextuele kennis van toepassingen, gebruikers en apparaten levert korrelige QoS binnen de branche en aan de andere kant van het WAN voor SaaS, mobiele UC en andere externe toepassingen. Dit vereenvoudigt de manier waarop LAN- en WAN-verkeer de prioriteit hebben en binnen en buiten de filialen worden gerouteerd om een ??consistente ervaring te bieden, ongeacht de gebruikersrol, het apparaattype of de locatie.

Aruba Central en Infrastructure

De SD-branch-oplossing van Aruba stelt IT-organisaties in staat om effectief meer filialen met minder personeel te beheren en tegelijkertijd een consistente benadering voor beveiliging en compliance op verschillende locaties te gebruiken. Door management te integreren en te centraliseren en dure MPLS-connectiviteit te elimineren, kunnen klanten besparingen tot 75% realiseren in vergelijking met traditionele implementaties, zo beweert Aruba

Aruba Central is uitgebreid met nieuwe SD-WAN-ondersteuning om geautomatiseerde configuratiemogelijkheden, korrelige zichtbaarheid en eenvoudig te gebruiken tools voor probleemoplossing te bieden. Aruba's Zero Touch Provisioning (ZTP) en intuïtieve mobiele app voor onboarding van geautomatiseerde apparaten bieden niet-technisch personeel in de branche een plug-and-play-ervaring die de noodzaak van handmatige configuratie op locatie en dure, tijdrovende handmatige overbodig maakt, aldus de leverancier.

Cloud

De toename van mobiliteit, IoT-apparaten en cloud-gebaseerde applicaties in de branche vereist een geautomatiseerde en alomvattende manier om beveiliging te benaderen. Aruba is uniek gepositioneerd om gebruikers- en apparaatcontext te bieden voor consistente op rollen gebaseerde handhaving via LAN en WAN. De ClearPass- beleidsmanager van Aruba vereenvoudigt en automatiseert de manier waarop beleidsregels worden toegepast in verschillende lagen van netwerk- en applicatietoegang, waardoor er geen tijdrovende handmatige configuraties nodig zijn.

Bovendien kan al het netwerkverkeer binnen een filiaal worden doorgestuurd naar de Aruba Branch Gateway voor diepe pakketinspectie met behulp van de ingebouwde stateful firewall, zo meldt Aruba. IT-organisaties kunnen eenvoudig beleidsregels toewijzen aan specifieke apparaattypen om hun verkeer tot aan de applicatielaag te segmenteren. In een winkelomgeving helpt dit eenvoudig het kwaadwillige gebruik van beveiligingscamera's in de winkel te beperken of aan te geven waar een Point of Sale (PoS) -apparaat verkeer kan verzenden.

Security

Om beveiligingsrisico's buiten de grenzen van de branche op te lossen, heeft Aruba zijn Aruba 360 security exchange technology-partnerprogramma uitgebreid met de toevoeging van Zscaler en nieuwe integraties met Check Point Software Technologies en Palo Alto Networks. Deze ecosysteempartners bieden een cloud-gebaseerde firewall en geavanceerde functionaliteit voor bedreigingsbeveiliging om gevoelige verkeer van organisaties te beveiligen naar openbare internetgebonden bestemmingen.

Optimized Branch Experience: nieuwe Aruba Branch Gateway levert WAN Insights en Control

Het bieden van verbeterde gebruikerservaringen begint met het leveren van ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Volgens Gartner kan een netwerkuitval meer zijn dan een ongemak, en het bewijs toont aan dat deze kosten overal van $ 1.000 tot $ 1.000.000 per incident in verloren productiviteit of omzet kunnen kosten, afhankelijk van locatie en bedrijfsgebruik case.

Door gebruik te maken van de context om inzicht te krijgen in de gezondheid van een volledig gedistribueerd filiaalnetwerk - bekabeld, draadloos en WAN - kunnen IT-organisaties de gebruikerservaring dynamisch optimaliseren in realtime voordat er enige impact op het bedrijf plaatsvindt, zo meldt Aruba. De branchebewustzijnsmogelijkheden van Aruba zijn ingebed in de nieuwe Branch Gateway en gaan verder dan korrelige op rollen gebaseerde netwerktoegang en applicatiebeveiliging om een  Quality of Service (QoS) -ervaring van LAN tot WAN te bieden. Hierdoor kunnen IT-professionals voldoen aan de behoeften van eindgebruikers en IT-activiteiten vereenvoudigen, aldus Aruba.

Aanvullende Branch Gateway-functies, zoals op beleid gebaseerde routing en dynamische padselectie kunnen nu gebruikmaken van deze contextuele gegevens en bewustheid om verkeer dynamisch door het WAN te leiden op basis van gebruiker-, apparaat- of groepsaangelegenheid. Zo kunnen retailorganisaties eenvoudig prioriteiten stellen in het PoS-systeem en videoverkeer ten opzichte van het gastverkeer, terwijl hotels prioriteit kunnen geven aan spraakverkeer voor iedereen die betrokken is bij de klantenservice.

Prijzen en beschikbaarheid

Zonder de toegangspunten of switches van Aruba te hoeven upgraden, kunnen IT-professionals nieuwe SD-WAN-mogelijkheden integreren in hun netwerken. De SD-WAN oplossing van Aruba wordt geleverd als onderdeel van Aruba Central met op abonnementen gebaseerde licenties die op elke vestiging worden toegepast op een filiaalgateway en een centraal toegankelijke headend-gateway. Hardwarelijst prijzen beginnen bij $ 1.495 USD per gateway. Abonnementsprijzen beginnen bij $ 450 USD per gateway per jaar. De eerste klantenzendingen beginnen in juli 2018.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!