HPE investeert 4 miljard dollar in Intelligent Edge toepassingen

HPE investeert 4 miljard dollar in Intelligent Edge toepassingen

20-06-2018 | door: Witold Kepinski

HPE investeert 4 miljard dollar in Intelligent Edge toepassingen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft aangekondigd dat het van plan is om 4 miljard dollar te investeren in Intelligent Edge-technologieën en -diensten in de komende vier jaar. Concreet zal HPE investeren in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe producten, diensten en consumptiemodellen voor te bereiden en te innoveren op een aantal technologiedomeinen, zoals beveiliging, AI en machine learning, automatisering en edge computing.

Deze strategische investering zal erop gericht zijn klanten te helpen al hun gegevens om te zetten - van elke edge naar elke cloud - naar intelligentie die interacties ondersteunt tussen wat mensen en dingen drijft en gepersonaliseerde gebruikerservaringen oplevert. Hierbij wordt volop gebruik gemaakt van AI en machine learning gebruikt om voortdurend de datagegevens aan te passen die onderhevig zijn aan veranderingen.

"Gegevens zijn het nieuwe intellectuele eigendom en bedrijven die informatie uit hun gegevens kunnen distilleren - in een intelligent ziekenhuis of een autonome auto - zullen degenen zijn die leiding geven", zei Antonio Neri (foto), ceo van HPE. "HPE speelt al een voortrekkersrol bij het ontwikkelen van technologieën en services voor de Intelligent Edge en met deze investering versnellen we ons vermogen om deze groeiende categorie voor de toekomst te besturen."

Data

Volgens onderzoeksbureau Gartner zal in 2022, als gevolg van de digitale business-projecten, 75% van de enterprise gegenereerde data zullen worden gecreëerd en verwerkt buiten de traditionele, gecentraliseerde datacenter of cloud. Dat is een stijging van minder dan 10 procent in 2018.  Veel data gevevens worden aan de rand / edge gemaakt, bijvoorbeeld op een booreiland, op de winkelvloer of met een medisch apparaat. Als die gegevens worden omgezet in intelligentie, moeten gegevens aan de rand worden geanalyseerd, naadloos en onmiddellijk, zonder enige tolerantie voor wrijving of latentie, aldus de ceo.

"De volgende evolutie in enterprise-technologie zal plaatsvinden in edge-to-cloud-architectuur," vervolgde Neri. "Bedrijven zullen miljoenen gedistribueerde clouds nodig hebben die realtime inzichten en gepersonaliseerde ervaringen mogelijk maken precies waar de actie plaatsvindt."

Intelligent Edge

De behoefte aan Intelligent Edge-mogelijkheden zorgt voor een zeer grote, snelgroeiende marktkans. Met Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf, is HPE al een grote speler op het gebied van Intelligent Edge-technologie, waaronder draadloze LAN, campusswitching, beveiliging, locatiegebaseerde services, edge computing en analyse en assurance.

De services van Aruba en HPE Pointnext helpen bijvoorbeeld Gatwick Airport zijn doel te bereiken om een technologisch geavanceerde luchthaven worden. HPE's Edge-systemen helpen verder bijvoorbeeld Texmark bij het creëren van de raffinaderij van de toekomst, waardoor de fabricage van chemicaliën veiliger en efficiënter zal zijn. Verder ondersteunt HPE het bedrijf Streamr om in de markt te groeien voor het genereren van inkomsten door gegevens van een individuele auto op een blockchain te verzamelen en op te slaan. de gegevens naar de bestuurder.

Memory-Driven Computing 

Gezien de toenemende vraag van klanten naar op consumptie gebaseerde servicemodellen, wil HPE bijvoorbeeld haar portfolio van transformationele advies- en professionele diensten uitbreiden naar de edge. HPE zal ook doorgaan met Memory-Driven Computing (werken op Superdome Flex), wat de snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie van gelokaliseerd computergebruik aan de rand aanzienlijk zal versnellen, aldus Neri. HPE zal ook blijven investeren in open standaarden en open source-technologieën, gemeenschappen van software, AI en netwerkingenieurs cultiveren en haar ecosysteem verder ontwikkelen door middel van nieuwe en uitgebreide partnerschappen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud