Witold Kepinski - 20 juni 2018

Vraag naar professionals met kennis over open source neemt toe

De behoefte aan Open Source Technology-vaardigheden neemt toe en bedrijven en organisaties blijven hun rekrutering van open-source technologietalenten uitbreiden en bieden daarnaast extra opleidings- en certificeringsmogelijkheden voor bestaand personeel om vul lacunes in vaardigheden aan, volgens het Open Source Jobs Report van 2018, gepubliceerd door The Linux Foundation en Dice. 

87% van de rekruteringsmanagers meldt dat ze moeite hebben met het vinden van open source-talent en bijna de helft (48%) meldt dat hun organisaties open-sourceprojecten met code of andere middelen beginnen te ondersteunen om de expliciete reden om individuen met die softwarevaardigheden te werven. Na een hiaat staan ??Linux-vaardigheden weer bovenaan, als de meest gewilde vaardigheid met 80% van de rekruteringsmanagers die op zoek zijn naar techprofessionals met Linux-expertise. 55% van de werkgevers biedt nu ook aan om te betalen voor werknemerscertificeringen, van 47% in 2017 en slechts 34% in 2016.

"Er is veel vraag naar open source-technologietalenten, omdat Linux en andere open source-software de ontwikkeling van software domineren", zegt Linux Foundation Executive Director Jim Zemlin. "Ik ben bemoedigd dat bedrijven elke dag steeds meer erkennen dat open source-technologie de manier is om hun bedrijf vooruit te helpen. De Linux Foundation, onze leden en het open source-ecosysteem zijn erop gericht te zorgen dat trainings- en certificeringsmogelijkheden zeer toegankelijk zijn voor iedereen die ze wil opzoeken en we ondersteunen de ontwikkelaarsgemeenschap en de groei op alle mogelijke manieren. "

Dit is het zevende jaar dat Dice, een carrièresite voor technologie- en engineeringprofessionals, en The Linux Foundation , de non-profitorganisatie die massale innovatie via open source mogelijk maakt, samenwerken om dit banenrapport te produceren. Net als bij de laatste twee rapporten, ligt de focus op alle aspecten van open source software; de eerste vier jaar waren specifiek gericht op Linux-professionals.

Het Open Source Jobs Report 2018 onderzoekt trends in open source carrières, welke vaardigheden het meest gevraagd zijn, motivatie voor open source professionals en hoe werkgevers gekwalificeerd talent aantrekken en behouden.

De belangrijkste bevindingen uit het Open Source Jobs-rapport van 2018 zijn:

Het inhuren van open source-talent is een prioriteit voor 83% van de rekruteringsmanagers, een stijging van 76% in 2017.

Linux staat weer bovenaan als de meest gevraagde open source vaardigheidscategorie, met 80% van de rekruteringsmanagers die op zoek zijn naar Linux-talent, waardoor het kennis vereist voor de meeste beginnende open source loopbanen, waarschijnlijk vanwege de sterke populariteit van cloud en container technologieën, evenals DevOps-praktijken, die allemaal typisch op Linux draaien.

Containers groeien snel in populariteit en belang, met 57% van de aanwervingsmanagers die op zoek zijn naar die expertise, tegenover slechts 27% vorig jaar.

Er is een kloof tussen de opvattingen van personeelsmanagers en open source pro's over de effectiviteit van inspanningen om de diversiteit in de sector te verbeteren, waarbij slechts 52% van de werknemers de inspanningen als effectief beschouwt vergeleken met 70% van de werkgevers.

Inhuurmanagers gaan af van het inhuren van externe consultants, kiezen steeds vaker voor het opleiden van bestaande werknemers op nieuwe open source-technologieën en helpen hen bij het behalen van certificeringen.

Veel organisaties raken betrokken bij open source met het uitdrukkelijke doel ontwikkelaars aan te trekken. 

Jaarverslag

Het jaarverslag bevat gegevens van meer dan 750 rekruteringsmanagers bij bedrijven, kleine en middelgrote bedrijven (MKB), overheidsorganisaties en uitzendbureaus over de hele wereld, evenals reacties van meer dan 6500 open source professionals wereldwijd.

Het volledige Open Source Jobs-rapport van 2018 kan gratis worden gedownload van https://www.linuxfoundation.org/publications/open-source-jobs-report-2018/ .

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!