Red Hat lanceert Red Hat Enterprise Linux 6 platform met verbeterde stabiliteit en beveiliging
20-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat lanceert Red Hat Enterprise Linux 6 platform met verbeterde stabiliteit en beveiliging

Red Hat lanceert Red Hat Enterprise Linux 6.10. Deze nieuwste update van het Red Hat Enterprise Linux 6 platform bevat onder andere oplossingen voor de recentelijk ontdekte Spectre en Meltdown beveiligingslekken. Klanten kunnen de migratie naar Red Hat Enterprise Linux daarnaast makkelijker plannen dankzij de geüpdatete Pre-upgrade Assistant, Red Hat Upgrade Tool en de bijbehorende documentatie.

De nieuwe versie van Red Hat Enterprise Linux bevat ook een Red Hat Enterprise Linux 6.10 basis-image om bedrijven te helpen hun Red Hat Enterprise Linux 6-workloads gemakkelijker te migreren naar op containers gebaseerde applicaties. Deze cloud-native workloads kunnen vervolgens op een moderner platform geïmplementeerd en onderhouden worden, waaronder Red Hat Enterprise Linux 7, Red Hat Enterprise Linux Atomic Host en Red Hat OpenShift Container Platform.

Van Maintenance Support 1 naar Maintenance Support 2

Red Hat Enterprise Linux 6.10 markeert de overgang van de levenscyclusfase Maintenance Support 1 naar Maintenance Support 2. Om ervoor te zorgen dat klanten een stabiele omgeving beschikbaar hebben voor de rest van de Red Hat Enterprise Linux 6-levenscyclus, zijn alleen kritieke beveiligingsupdates en dringende problemen die de bedrijfsvoering kunnen verstoren aangepakt. Voorbeelden hiervan zijn de toevoeging van op retpoline gebaseerde mitigaties voor de Spectre/Meltdown-kwetsbaarheden, een bijgewerkte GNU Compiler Collection (GCC) en rebased gcc-libraries-pakketten.

Gunnar Hellekson, senior director, Product Management, Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Virtualization bij Red Hat: “Het succes van open source in het datacenter gaat niet alleen over innovatie en integratiegemak. Het vereist ook ondersteuning voor de IT-levenscyclus. En die gaat verder dan de hypecyclus van een technologie. Met Red Hat Enterprise Linux 6.10 laten wij als Red Hat onze toewijding zien voor stabiliteit en voorspelbaarheid door onze 10-jarige levenscyclus. Deze belofte geeft organisaties het vertrouwen dat hun productieplatformen ondersteund blijven en de benodigde stabiliteits- en beveiligingsupdates ontvangen voor het hosten van missiekritieke workloads.”

Beschikbaarheid

Red Hat Enterprise Linux 6.10 is per direct beschikbaar voor alle Red Hat-klanten met een actief Red Hat Enterprise Linux-abonnement.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud