Ricoh Pro C7200X-serie bekroond met EDP Award

20-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Ricoh Pro C7200X-serie bekroond met EDP Award

De Pro C7200X-serie van Ricoh wint een EPD Awards. Deze awards werden uitgereikt tijdens FESPA in Berlijn.

De EDP Association streeft ernaar om technologische bedrijven te helpen de juiste oplossing voor hun markt te vinden. De uitgereikte prijzen onderscheiden de beste ontwikkelingen in productiesystemen, softwareontwikkelingen, substraten, inkten, materialen en afwerkingssystemen. Ricoh wint een EPD Award met de losblad kleuren productiesystemen van de Ricoh Pro C7200X-serie, die behoorde tot één van de 29 producten die werden gekozen uit meer dan 120 inzendingen in acht categorieën.

Pro C7200X-serie

De Pro C7200X-serie werd recentelijk door Ricoh Nederland geïntroduceerd tijdens The Art of the New, dat op 30 en 31 mei 2018 plaatsvond in de Prodentfabriek te Amersfoort. Het evenement, waar de rol van papier in het veranderende medialandschap centraal stond, trok over twee dagen ruim 200 belangstellenden. Naast grafimediabedrijven en printbedrijven, waren er ook professionals uit andere disciplines van de communicatie-industrie.

Sander Sondaal, Directeur Commercial and Industrial Printing Group, Ricoh Nederland, zegt: “We hebben deze nieuwste serie productiesystemen ontwikkeld om de eisen en uitdagingen van de markt aan te pakken waar onze klanten dagelijks mee te maken hebben. We zijn blij dat ze vanwege hun kwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid erkenning krijgen van EDP.”

Compacte productiesystemen met hoge productiviteit

De Ricoh Pro C7200X-serie is ontworpen om creatief drukwerk van hoge kwaliteit te produceren met een hoge productiviteit. De compacte, ruimtebesparende productiesystemen zijn beschikbaar met printsnelheden van 85 of 95 pagina’s per minuut. Printen op nominale snelheid is mogelijk op een breed assortiment aan papiersoorten, tot 360 g/m². De systemen ondersteunen bannerafdrukken op vellen tot 1.260 mm. Het vijfde station biedt extra printtoepassingen door gebruik te maken van een groot aanbod van vijfde kleurmogelijkheden, met neonroze en onzichtbaar rood als aanvulling op wit, transparant en neongeel.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware