Meer dan 1.500 partners aanwezig op DattoCon18

21-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Meer dan 1.500 partners aanwezig op DattoCon18

Datto, leverancier van IT-oplossingen via managed service providers (MSP’s), kondigt tijdens haar jaarlijkse partnerconferentie DattoCon een recordgroei aan. Sir Richard Branson, oprichter van de Virgin Group en wereldbekende filantroop, en Robert Herjavec, gerespecteerd ondernemer en deelnemer aan het Amerikaanse reality-tv-programma Shark Tank, treden op als sprekers tijdens het evenement. Het uitverkochte event is momenteel het grootste open-ecosysteemevenement ter wereld voor MSP’s en trekt meer dan 1.500 MSP’s uit 25 landen, een toename van vijftig procent in vergelijking met vorig jaar.

Sinds het begin van het jaar heeft Datto een aantal belangrijke mijlpalen bereikt:

  • Datto trok meer dan 1.900 nieuwe MSP-partners aan, wat het totale partnerbestand over de 14.000 heen tilt.
  • Het bedrijf ondersteunde meer dan 500.000 mkb-bedrijven in 132 landen via hun groep van MSP-partners en beschermde meer dan 440 petabytes aan gegevens.
  • In periodieke jaar-op-jaaromzet bereikte Datto een groei van meer dan dertig procent.

Hoge verwachtingen voor 2018

“Na een enerverend einde van 2017, waarin we werden overgenomen door Vista Equity Partners en een fusie met Autotask ondergingen, begonnen we 2018 met hoge verwachtingen. We kunnen nu wel stellen dat we die al meer dan overtroffen hebben”, zegt Austin McChord, CEO en oprichter van Datto. “Onze nieuwe producten en diensten, die we ook bekendmaken tijdens DattoCon18, zijn speciaal ontwikkeld om MSP’s te helpen groeien en te profiteren van kansen in de markt.”

DattoCon18 bundelt zijn krachten met de jaarlijkse Autotask Community Live-conferentie en is daardoor de eerste open-ecosysteemconferentie voor MSP’s die gebruikmaken van producten en diensten van verschillende leveranciers. Uiteenlopende sprekers van zowel Datto als uit het IT-partnerkanaal delen inzichten met bezoekers. Ook krijgen zij de kans om met hen te netwerken en kunnen ze sponsors van het evenement bezoeken, die verschillende oplossingen van een groot aantal providers laten zien.

'Geweldige tijd om een MSP te zijn'

“Dit is een geweldige tijd om een MSP te zijn”, zegt Brian Weiss van ITECH Solutions. “Groeiende datasets zijn steeds moeilijker te handhaven. Zeker door bijkomende zaken als nieuwe regels en beveiligingsrisico’s vallen meer en meer mkb-bedrijven terug op MSP’s. Datto is de concurrentie altijd voor en door de samenwerking met Autotask geeft het bedrijf ons de tools en ondersteuning die we nodig hebben om onze organisatie uit te breiden. Zoals altijd kijk ik dan ook uit naar DattoCon18 om te zien welke innovaties Datto voor ons in petto heeft.”

 

Terug naar nieuws overzicht