Witold Kepinski - 21 juni 2018

CEBIT geslaagd ondanks aanzienlijke daling aantal bezoekers

CEBIT geslaagd ondanks aanzienlijke daling aantal bezoekers image

Het nieuwe concept van de CEBIT beurs is volgens de organisatie goed ontvangen, in plaats van begin maart werd de beurs begin juni gehouden. Al met al trok de beurs echter aanzienlijk minder bezoekers aan dan in het voorgaande jaar.

CEBIT in Hannover, ooit de grootste IT-event ter wereld, werd na jaren van afnemende aantallen veranderd in een tech event met een festivalkarakter. Deutsche Telekom, Vodafone, Intel, Salesforce en Hewlett-Packard Enterprise waren onder andere als partners aanwezig.

Over het algemeen trok de CEBIT op de eerste dag 120.000 mensen naar het beursterrein - en dus aanzienlijk minder dan in 2017 toen er 200.000 bezoekers het terrein bezochten.

CEBIT 2018 vond plaats in een open ruimte in de grootte van tien voetbalvelden met veel ruimte voor concerten, evenementen en presentaties, met ruimte voor robots en autonome voertuigen of het reuzenrad van het softwarebedrijf SAP.

Volgens Oliver Frese, CEO van Deutsche Messe AG, zijn alle doelen behaald. Exposanten en partners zouden in ieder geval tevreden zijn. 

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!