HPE Edgeline toepasssingen moeten data-inzicht en actie versnellen

21-06-2018 | door: Witold Kepinski

HPE Edgeline toepasssingen moeten data-inzicht en actie versnellen

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft een reeks Edge-to-Cloud-oplossingen aangekondigd, mogelijk gemaakt door HPE Edgeline Converged Edge Systems, om organisaties te helpen hun hybride IT-omgeving te vereenvoudigen. Door dezelfde bedrijfsapplicaties aan de rand (edge), in datacenters en in de cloud te gebruiken, kunnen de oplossingen efficiënter gebruikmaken van de enorme hoeveelheden gegevens die zijn gemaakt op externe en verspreide locaties zoals fabrieken, booreilanden of energienetwerken. Dit meldt de leverancier tijdens zijn HPE Discover 2018 conferentie.

De nieuwe oplossingen van HPE komen niks voor niks, Volgens Gartner zal in 2022, als gevolg van digitale bedrijfsprojecten, 75 procent van de door het bedrijf gegenereerde gegevens worden gemaakt en verwerkt buiten het traditionele, gecentraliseerde datacenter of de cloud, tegen minder dan 10 procent in 2018.

Citrix, GE Digital, Microsoft, PTC, SAP, SparkCognition

Om de gegevens volledig te kunnen benutten en real-time actie mogelijk te maken, moeten organisaties bedrijfstoepassingen uitvoeren in de buurt van het punt waar de gegevens worden gemaakt - aan de rand, alus Gartner. HPE's nieuwe edge-to-cloud-oplossingen werken met ongewijzigde bedrijfssoftware van partners Citrix, GE Digital, Microsoft, PTC, SAP en SparkCognition, beide op HPE Edgeline Converged Edge Systems- robuuste, compacte systemen leveren inzicht van data aan de rand - en op datacenter- en cloudplatforms. Met deze mogelijkheid kunnen klanten gebruikmaken van de waarde van de gegevens die op de rand worden gegenereerd om de operationele efficiëntie te verbeteren, nieuwe klantervaringen te creëren en nieuwe inkomstenstromen te introduceren, aldus HPE. Tegelijkertijd vereenvoudigen Edge-to-cloud-oplossingen die mogelijk worden gemaakt door HPE Edgeline het beheer van de hybride IT-omgeving, omdat dezelfde applicatie- en beheersoftware van rand tot cloud kan worden gebruikt.

Edge

"De edge wordt steeds meer een middelpunt van de digitale onderneming waar dingen en mensen enorme hoeveelheden gegevens genereren en verwerken", aldus Tom Bradicich, vice-president en algemeen directeur, IoT en Converged Edge Systems, HPE. "Onze edge-to-cloud-oplossingen helpen IT-mogelijkheden van ondernemingsklasse van het datacenter naar de rand te brengen. Dit verlaagt de kosten voor software en IT-administratie, terwijl het inzicht en de controle over de hele organisatie en supply chain wordt versneld. "

AI

HPE heeft ook de HPE Edgeline Extended Storage Adapter-optiekit aangekondigd, die tot 48 terabytes aan softwaregedefinieerde opslagruimte toevoegt aan HPE Edgeline Converged Edge Systems. Deze verbetering maakt opslagintensieve gebruiksgevallen zoals kunstmatige intelligentie (AI), videoanalyses of databases aan de rand mogelijk, terwijl gebruik wordt gemaakt van industriestandaard opslagbeheertools zoals Microsoft Storage Spaces, HPE StoreVirtual VSA en VMware vSAN.

Software Stacks

In nauwe samenwerking met zijn softwarepartners levert HPE geteste en gevalideerde oplossingsarchitecturen voor de implementatie en werking van de volgende enterprise-softwarestacks op HPE Edgeline EL1000 en EL4000 Converged Edge Systems , in combinatie met datacenter- en cloudimplementaties : Microsoft SQL Server en Azure technologieën, SAP HANA- software, PTC ThingWorx , Predix-platform van GE Digital , SparkCredition's SparkPredict en Citrix Xen App / XenDesktop.

Door deze applicaties uit te voeren met prestaties, beheerbaarheid en beveiliging van topniveau, van rand tot cloud, stellen de nieuwe oplossingen volgens HPE klanten in staat om:

Stimuleer bedrijfsinnovatie met real-time processen aan de rand - HPE Edgeline Converged Edge-systemen zijn het eerste platform voor het convergeren van enterprise-class IT- en operatietechnologie (besturingssystemen, data-acquisitie en industriële netwerken) in één systeem. De nieuwe edge-to-cloud-oplossingen stellen klanten in staat gebruik te maken van geavanceerde analytics, AI en IoT-mogelijkheden op afgelegen locaties zoals booreilanden, fabrieken en windparken om stilstand van apparatuur te minimaliseren, automatisering te vergroten en nieuwe bedrijfsmodellen te creëren.

Werkacties en besturingselementen versnellen in de hele onderneming en supply chain - Het gebruik van dezelfde toepassingsstacks aan de rand, in datacenters en in de cloud, vereenvoudigt het delen van kritieke gegevens en inzichten van de rand op verschillende locaties om gegevenscorrelatie, diepgaand leren en procescoördinatie. Geselecteerde voorspellende onderhoudsgegevens van verschillende booreilanden kunnen bijvoorbeeld worden samengevoegd en geanalyseerd op een centrale locatie om intelligente onderhoudsplanning over boorplatforms mogelijk te maken.

Vereenvoudig hybride IT - HPE's edge-to-cloud-oplossingen verminderen de complexiteit en administratiekosten omdat de edge-platforms nu kunnen worden beheerd met dezelfde HPE- en partnerbeheerhulpprogramma's en -processen als in het datacenter. HPE Edgeline Converged Edge-systemen zijn, net als ITE-systemen van HPE, uitgerust met HPE-systeembeheer en bieden de tools voor maximale uptime, prestaties en beveiliging, waar ook ter wereld.

Cloud

Ons slimme stroomnet, dat terabytes aan gegevens per uur kan genereren, is afhankelijk van intelligente randtechnologieën die zijn verbonden met centrale analyse en cloudplatforms", aldus Dr. Steve Pratt, Chief Technology Officer van CenterPoint Energy. "We zijn enthousiast over de waarde van de edge-to-cloud-oplossingen van HPE, omdat we ernaar streven onze analytische mogelijkheden op het uiterste punt te vergroten om ons doel te bereiken om onze klanten slimmere en efficiëntere energielevering te bieden."

Digitale transformatie

De edge-to-cloud-oplossingen van HPE worden gevalideerd door HPE en haar softwarepartners om implementatie en time-to-value te versnellen. Bovendien helpen advies- en transformatiediensten geleverd door HPE Pointnext bij het definiëren en uitvoeren van blauwdrukken en routekaarten voor edge-to-cloud-oplossingen gericht op de bedrijfsdoelstellingen van de klant en specifieke transformatiebehoeften. HPE Pointnext levert ook operationele diensten om klanten te helpen bij het beheer van de dagelijkse operationele taken in een edge-to-cloud-omgeving, waardoor complexiteit wordt weggenomen en snel wordt ingespeeld op de bedrijfsbehoeften. En met HPE GreenLake biedt HPE een unieke reeks on-premises, pay-per-use-infrastructuur en oplossingen voor workloads, waaronder big data, back-up, databaseplatform, SAP HANA en edge computing.

Beschikbaarheid en prijzen

De edge-to-cloud-oplossingen die mogelijk worden gemaakt door HPE Edgeline Converged Edge Systems zijn wereldwijd beschikbaar. De prijs van oplossingen hangt af van de grootte en complexiteit van de installatie. De HPE Edgeline Extended Storage Adapter-optiekit zal beschikbaar zijn in september 2018.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter