HPE cloud-gebaseerde Memory-Driven Computing Sandbox maakt snel PoC
21-06-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE cloud-gebaseerde Memory-Driven Computing Sandbox maakt snel PoC

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft start een incubatiepraktijk met gespecialiseerde vaardigheden voor het oplossen van problemen met big data door middel van geheugengestuurde computing, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise van Hewlett Packard Labs en HPE Pointnext. Via HPE Pointnext-adviesdiensten en professionele services gaat het bedrijf samenwerken met klanten om Memory-Driven Computing-toepassingen te verkennen en proof-of-concept (PoC) te leveren die prestatieverbeteringen moeten opleveren. Dit meldt de leverancier op het HPE Discover 2018 event in Las Vegas.

Ontworpen om de prestaties en efficiëntie drastisch te verbeteren en een nieuw tijdperk van intellectuele ontdekking en zakelijke kansen te ontketenen, is Memory-Driven Computing een nieuwe computerarchitectuur die geheugen en niet-verwerking centraal stelt in het computerplatform. Hewlett Packard Labs ontwikkelt de baanbrekende technologische innovaties die nodig zijn voor geheugengestuurde computing als onderdeel van het onderzoeksproject The Machine. Met behulp van de nieuwe architectuur kunnen organisaties volgens HPE enorme hoeveelheden gegevens aanzienlijk sneller verwerken en de tijd verminderen om inzichten te verkrijgen, van dagen tot uren, uren tot minuten, minuten tot seconden, en uiteindelijk real-time informatie leveren.

Computing

"Wij geloven dat alle gegevens waardevol zijn. Onze visie voor Memory-Driven Computing is om klanten in staat te stellen om elk laatste stukje van hun gegevens tot 10.000 keer sneller vast te leggen, te behouden en te verfijnen dan de oplossingen van gisteren ", zegt Beena Ammanath, global vice president, Artificial Intelligence, Data and Innovation, HPE . "De introductie van HPE Pointnext-mogelijkheden voor geheugengestuurde computing zal ons vermogen om geheugengestuurde computertechnologieën bij onze klanten te brengen versnellen en hen helpen om enkele van hun meest complexe problemen op te lossen en sneller dan ooit tevoren". zo beweert Ammanath.

Reisbranche

HPE Pointnext heeft een team van opkomende technologie en AI-experts die al hand in hand werken met hun eerste commerciële klant die begint aan de reis naar Memory-Driven Computing: Travelport - een handelsplatform dat distributie, technologie, betaling en andere oplossingen biedt voor de wereldwijde reisindustrie die goed is voor 7 biljoen dollar. (zie ook video case).

Snelheid en nauwkeurigheid zijn essentieel voor het leveren van de juiste reiservaring, en de reizigers van vandaag verwachten meteen de beste antwoorden, aldus HPE. Travelport heeft samen met HPE een grootschalige computermogelijkheid ingebouwd, intern de 'wall of compute' genoemd, die in staat is geweest gelijke tred te houden met de steeds toenemende vraag naar online reizen. Het aantal winkelaanvragen blijft elke 18 maanden verdubbelen en zal in 2020 gemiddeld drie winkelaanvragen per maand per persoon over de hele wereld bedragen. Tegenwoordig vertaalt zich dit al in het verplaatsen van meer dan 125 terabytes aan gegevens in en uit de datacenters. 

In april 2018 startte Travelport met de eerste commerciële Memory-Driven Computing-overeenkomst, installeerde een HPE Superdome Flex in-memory computing-systeem en maakte gebruik van de expertise van HPE om belangrijke Travelport-algoritmen opnieuw te ontwerpen met behulp van geheugengestuurde computertechnologie.

HPE Pointnext biedt richtlijnen voor Travelport rond de IT-implementatiestrategie, het delen van expertise en lessen uit eerdere proof-of-concept om hun mogelijkheid te verbeteren om applicaties voor geheugengestuurde computeromgevingen te programmeren. Bovendien helpen HPE-experts Travelport en toekomstige klanten bij het identificeren van een prestatieniveau voor infrastructuurupgrades, het aansturen van kosten-batenanalyses voor de transformatie-reis en port, tune, re-architect en refactortoepassingen voor geheugengestuurde computing .

Travelport verwerkt ceel grote datasets en veeleisende workloads. Dankzij een Memory-Driven Computing-aanpak kan Travelport snel inzichten in die datasets ontdekken en prestatieverbeteringen realiseren die nooit eerder mogelijk waren ", zegt Randy Meyer, vicepresident en algemeen manager, Compute Solutions, HPE. "Door nauw samen te werken met HPE, kan Travelport nieuwe technologieën testen zodra deze beschikbaar komen en in de voorhoede blijven van verbeteringen in de geheugentoepassingen en bij uitbreiding de reisindustrie."

Memory Driven

Terwijl HPE Pointnext blijft samenwerken met klanten op geheugengestuurde computeroplossingen, onthult het team aanvullende innovaties en aanbiedingen voor Memory-Driven Computing-adoptie, te beginnen met snelle evaluaties en proof-of-value-services volgend jaar.

HPE introduceert via een samenwerking tussen HPE Pointnext, Hewlett Packard Labs en HPE's eigen wereldwijde IT-organisatie een door geheugen gestuurde (memory driven) computer- en ontwikkelomgeving voor klanten en ontwikkelaars over de hele wereld.

De Memory-Driven Computing Sandbox bevat HPE Superdome Flex met Software-Defined Scalable Memory, een nieuwe systeemverbetering in ontwikkeling en de belangrijkste technologie-output van het onderzoeksproject The Machine. Software-Defined Scalable Memory bevat nieuwe software- en firmware-ontwikkelingen waarmee de toonaangevende Superdome Flex-geheugenstructuur aanzienlijk grotere pools van gedeeld geheugen kan verwerken dan voorheen mogelijk was. De technologie biedt de mogelijkheid om geheugen op de fabric samen te stellen en biedt de mogelijkheid om te schalen naar 96 terabytes, en biedt tegelijkertijd snellere en veerkrachtigere prestaties, zo beweert HPE.

"In de Memory-Driven Computing Sandbox kunnen de ontwikkelteams van onze klanten samen met het Hewlett Packard Labs-team experimenteren", zegt Kirk Bresniker, VP, HPE Fellow en hoofdarchitect voor Memory-Driven Computing. "Eerst met DZNE en nu met Travelport, hebben we gezien hoe snel innovatie wordt aangewakkerd wanneer Geheugengestuurde Computetechnologieën in handen van ontwikkelaars komen en hun werk helpt onze onderzoeksagenda te inspireren en vorm te geven. Dit programma ondersteunt snelle tests voor klanten en biedt vroege toegang tot opkomende technologieën, rechtstreeks van de Labs, vóór brede commerciële beschikbaarheid. Het is een opsomming uit de 21e eeuw tussen Bill Hewlett en het bevel van Dave Packard om 'voor de ingenieur op de volgende bank te ontwerpen' en de agile ontwikkelingsmethodologieën van vandaag."

The Machine

Als onderdeel van zijn strategie om innovaties van het onderzoeksproject The Machine te commercialiseren, gaat HPE op zoek naar mogelijkheden om selectievere voordelen van door geheugen gestuurde computerachtige software-gedefinieerd schaalbaar geheugen aan klanten sneller te brengen. 

In het onderzoeksproject The The Machine gaat HPE op weg naar een enkele architectuur om de hele onderneming van een klant te beheren, van elke edge tot elke cloud. HPE wil met dit werk op een dag een reeks precisiesystemen inschakelen die specifiek zijn voor individuele workloads - van gedistribueerde systemen die aan de rand staan ??tot bedrijfskritieke systemen die de kern vormen van de activiteiten van de klant - allemaal verbonden via een beveiligd gemeenschappelijk besturingsplatform.

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware