Witold Kepinski - 21 juni 2018

Cisco koopt wireless analytics specialist July Systems

Cisco koopt wireless analytics specialist July Systems image

Cisco neemt July Systems over, een privaat bedrijf met hoofdkantoor in Burlingame, Californië, met kantoren in Bangalore, India. "We zijn verheugd om July Systems en zijn op cloud gebaseerde mobiele ervaring en locatieservicesplatform te verwelkomen aan Cisco terwijl we ons Enterprise Wi-Fi-platform blijven ondersteunen om superieure locatieservices binnenshuis mogelijk te maken", aldus Rob Salvagno, Head of Cisco’s M&A and venture investment team.

Ondernemingen hebben met July Systems de mogelijkheid om gebruik te maken van hun ingebouwde WiFi voor een breed scala aan locatieservices binnenshuis. Naast het bieden van naadloze connectiviteit, kan Wi-Fi bedrijven helpen diepgaande inzichten in bezoekersgedrag te verzamelen, deze ervaringen te associëren met hun bedrijfssystemen en betere klant- en werknemerservaringen te genereren.

July Systems biedt een enterprise-grade locatieplatform met interessante functies zoals directe klantactivatie, data-gedreven gedragsinzichten, contextuele rules engine en API's. De oplossing is een cloud-gebaseerd abonnement met wereldwijde voetafdruk en ondersteund door end-to-end SLA.

Mobile

Salvagno: "We werken al een aantal jaren samen met het team van July Systems als OEM voor Cisco Connected Mobile Experience ( CMX ) en hebben soortgelijke mogelijkheden geboden voor onze Meraki-klanten. We zijn van plan om de platform- en bedrijfscontextmogelijkheden van July Systems toe te voegen om een uniforme oplossing te bieden waarop onze partners en klanten een reeks indoor locatieservices kunnen bouwen en leveren voor uiteenlopende industrieën, zoals gezondheidszorg, overheid, logistiek, productie, sportarena's, hotels , onderwijs en detailhandel. Enkele klanten van CMX Engage zijn Intercontinental Hotels Group (IHG) en Westfield Corp."

Partners

Met Cisco's leiderschap in enterprise-wifi en de wereldwijde cloudvoetafdruk van July Systems kunnen partners zich richten op het ontwikkelen van branchespecifieke oplossingen voor klanten, aldus Salvagno. "Met standaardisatie en een robuuste locatiecontext, zien we een opwindend partnerecosysteem dat meer klantinzichten biedt. uitzonderlijke bezoekers- en gastbetrokkenheidsprogramma's en uiteindelijk meer inkomsten voor alle belanghebbenden. Deze acquisitie ondersteunt ook onze reis naar intentie-gebaseerd netwerken - een fundamenteel nieuwe manier om netwerken voor het digitale tijdperk te bouwen en te beheren. Cisco heeft onlangs aangekondigd dat het zijn intentiegestuurde netwerken opent met een reeks krachtige nieuwe ontwikkelaarstools . De acquisitie van July Systems sluit aan bij deze visie van het creëren van een open, programmeerbaar platform voor innovatie."

Het July Systems-team zal toetreden tot Cisco's Enterprise Networking Group onder leiding van Scott Harrell , senior vice president en general manager. Wij verwachten dat de overname volledig zal zijn in het eerste kwartaal van het boekjaar 2019. De voorwaarden en aankoopprijs van de overname worden niet bekendgemaakt.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!