Witold Kepinski - 21 juni 2018

Windows Server 2019 heeft machine learning functies

Windows Server 2019 heeft machine learning functies image

Microsoft heeft Preview 17692 van Windows Server 2019 uitgebracht voor leden van het Windows Inside-programma. Een nieuwe functie van de komende Windows Server release is System Insights. Dit is een op machine-learning gebaseerde functie die voorspellend systeembeheer biedt. 

System Insights is een nieuwe functie die beschikbaar is in Windows Server 2019 en die lokale voorspellende analysemogelijkheden biedt voor Windows Server. Deze voorspellende mogelijkheden - elk ondersteund door een machine-leermodel - analyseren lokaal Windows Server-systeemgegevens, zoals prestatiemeteritems en gebeurtenissen, en bieden inzicht in de werking van implementaties en helpen de operationele kosten te verminderen die gepaard gaan met het bewaken van Windows Server-instanties.

Server

Omdat elk van deze mogelijkheden lokaal wordt uitgevoerd, worden alle gegevens verzameld, bewaard en rechtstreeks op de Windows Server-instantie geanalyseerd, zodat de beheerder de mogelijkheden voor voorspellende analyse zonder cloudconnectiviteit kunt gebruiken. In Windows Server 2019 introduceert System Insights een reeks mogelijkheden gericht op capaciteitsvoorspelling, waarmee toekomstig gebruik voor rekenkracht, netwerken en opslag wordt voorspeld. System Insights kan hierbij CPU, netwerk- en massaopslagcapaciteit voorspellen, evenals volumebenutting. Dit zou opkomende problemen preventief moeten voorkomen.

Virtualisatie

Andere delen van de preview zijn onder andere nieuwe versies van Hyper V en Admin Center. Microsoft Hyper-V Server is een op zichzelf staand product dat alleen de Windows-hypervisor, een Windows Server-stuurprogramma en virtualisatiecomponenten bevat. Het biedt een eenvoudige en betrouwbare virtualisatie-oplossing om servergebruik te verbeteren en de kosten te verlagen.

Lees meer details op deze link.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!