Witold Kepinski - 21 juni 2018

Cylance kondigt financieringsronde van 120 miljoen dollar aan

Cylance, specialist in beveiliging van endpoints door het leveren van AI-gevoede dreigingspreventie, kondigde aan dat het een financieringsronde van 120 miljoen dollar heeft afgesloten, geleid door fondsen beheerd door Blackstone Tactical Opportunities en inclusief andere investeerders. Dankzij de financiering kan Cylance haar snelle wereldwijde expansie voortzetten en haar portfolio van cyberbeveiligingsoplossingen uitbreiden.

De marktgroei van Cylance komt door zijn machine learning powered predictive endpoint security-oplossing die organisaties beschermd tegen onbekende cyberaanvallen. Volgens een recent rapport van SE Labs  kan met het 'voorspellende voordeel' van Cylance eindpunten beschermd worden tegen bedreigingen die mogelijk niet bestaan in de komende jaren. Sinds de oprichting van het bedrijf heeft het op basis van machine learning aanvallen voorkomen gemiddeld 25 maanden voordat de aanval werd gelanceerd en voor het eerst werd ontdekt, waardoor verdedigers hun nachten en weekends terug kregen.

Endpoint Security met AI

Bovendien blijkt dat Cylance in een recente test van NSS Labs meer dan 99% effectief bleek te zijn in het voorkomen van aanvallen. Tot op heden heeft Cylance wereldwijd meer dan 23 miljoen aanvallen voorkomen, waaronder meer dan vier miljoen eerder niet-geïdentificeerde aanvallen. Het type aanvallen dat wordt voorkomen omvat zowel bekende als onbekende bedreigingen zoals ransomware, exploit- en geheugenaanvallen, niet-volgde aanvallen, op script gebaseerde aanvallen en het overleven van de landaanvallen.

"Cylance heeft bewezen dat kunstmatige intelligentie kan verdedigen tegen cyberbeveiligingsproblemen die voorheen onmogelijk werden geacht te voorkomen", aldus Cylance CEO, Stuart McClure (foto). "Met de meest geavanceerde toepassing van AI op het gebied van eindpuntbeveiliging, leren en verbeteren Cylance-producten doorlopend, waardoor klanten een staat van 'Perpetual Prevention' kunnen bereiken en een eenvoudige stilte over het eindpunt kunnen creëren. '

De nieuwe financiering zal de verkoop-, marketing- en ontwikkelingsinspanningen van het bedrijf ondersteunen om het marktaandeel te vergroten, de wereldwijde voetafdruk in Europa, het Midden-Oosten en de regio Azië-Pacific verder uit te breiden en het aanbod aan producten uit te breiden.

Kasstroom

"Met jaarlijkse inkomsten van meer dan $ 130 miljoen voor het fiscale jaar 2018, meer dan 90% groei op jaarbasis en meer dan 4.000 klanten, waaronder meer dan 20% van de Fortune 500, hebben we succes, schaalbaarheid en tractie op de markt aangetoond", aldus Brian Robins, Chief Financial Officer bij Cylance. "We zijn vereerd dat Blackstone Tactical Opportunities zijn toewijding aan Cylance heeft uitgebreid door deze financieringsronde te leiden. De investering ondersteunt onze groeistrategie en zal ons in staat stellen om verder te gaan op weg naar een positieve kasstroom."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!