Witold Kepinski - 21 juni 2018

CrowdStrike kondigt financieringsronde van 200 miljoen dollar aan

CrowdStrike kondigt financieringsronde van 200 miljoen dollar aan image

CrowdStrike, speler op het gebied van endpointbeveiliging in de cloud, heeft aangekondigd dat het bedrijf een financieringsronde van meer dan 200 miljoen dollar heeft afgerond, geleid door General Atlantic, Accel en IVP, met deelname van Maart Capital and CapitalG. Na deze ronde heeft het bedrijf een waardering van meer dan 3 miljard dollar bereikt.

Deze financieringsronde helpt CrowdStrike door te gaan met het versnellen van de wereldwijde vraag naar het CrowdStrike Falcon platform, een standaard voor eindpuntbeveiliging. Met explosieve groei en sterke klant- en sectorvalidatie laat CrowdStrike zien dat zijn baanbrekende cloudgebaseerde benadering de toekomst is van eindpuntbeveiliging, zo beweert het bedrijf.

Eerder dit jaar plaatste Gartner CrowdStrike als het hoogste in zijn vermogen om het visionair kwadrant van het 2018 Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms (EPP) volledig en compleet uit te voeren. Volgens Gartner zijn "wenselijke EPP-oplossingen voornamelijk beheerd door de cloud, waardoor continue bewaking en verzameling van activiteitsgegevens mogelijk is, samen met de mogelijkheid om op afstand saneringsacties uit te voeren, ongeacht of het eindpunt zich op het bedrijfsnetwerk of buiten het kantoor bevindt."

Bovendien verdubbelde het bedrijf van CrowdStrike het afgelopen jaar zowel qua omzet als qua aantal medewerkers, en diende het meer dan 16 procent van de Fortune 1000-bedrijven en 20 procent van de Fortune 500-bedrijven.

 

Terwijl CrowdStrike het CrowdStrike Falcon-platform snel blijft opschalen, maakt het bedrijf gebruik van dreigingstelemetrie en zichtbaarheid in het wereldwijde dreigingslandschap. CrowdStrike, aangedreven door toonaangevende AI, verwerkt meer dan 100 miljard beveiligingsevenementen per dag om alle soorten aanvallen te stoppen, inclusief nog nooit eerder geziene cyberbedreigingen. De AI-engine van CrowdStrike kan elke seconde meer dan 2,3 miljoen beslissingen nemen, waardoor real-time bescherming tegen bedreigingen aanzienlijk sneller en nauwkeuriger wordt.

CrowdStrike maakt gebruik van de voordelen van een cloudgebaseerde infrastructuur en is het enige beveiligingsbedrijf dat een gratis proefversie van zijn antivirusvervangingsoplossing CrowdStrike Falcon Prevent  aanbiedt , zodat onmiddellijke implementatie op elk moment en overal mogelijk is.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!