Axis lanceert netwerkdeur-controller voor grote installaties
21-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Axis lanceert netwerkdeur-controller voor grote installaties

Axis Communications lanceert de AXIS A1601 Network Door Controller. Met deze nieuwe controller richt het bedrijf zich op klanten die behoefte hebben aan grote toegangscontrole-installaties met geavanceerde functies, voor veel deuren of voor een groot aantal credentials, zoals kaarten, tags en kentekens.

De AXIS A1601 kan een groot aantal deuren te controleren en tot 70.000 credentials verwerken, waarbij de controller geschikt is voor grote, geavanceerde installaties op meerdere locaties. De deur-controller is gebaseerd op open standaarden en is daardoor eenvoudig te integreren met andere hardware en software. In combinatie met de bestaande AXIS A1001 Network Door Controller is dit een complete toegangscontroleoplossing voor elk soort organisatie, groot of klein.

Verschillende veiligheidsniveaus hanteren

De behoeftes op het gebied van toegangscontrole verschillen per organisatie. Wanneer organisaties groeien, neemt ook de complexiteit van de behoeften op dat gebied toe. Verschillende veiligheidsniveaus binnen een gebouw of op een locatie, honderden, zo niet duizenden credentials die beheerd en verwerkt moeten worden, de integratie van verschillende hardware en software van meerdere leveranciers, dragen bij aan een complexe situatie.

De AXIS A1601 Network Door Controller is een slim apparaat dat bij elke deur kan worden geïnstalleerd en toegangscontrole schaalbaar maakt. De AXIS A1601 is gebaseerd op open standaarden en is compatibel met de ONVIF A- en C-profielen. Gebruikers kunnen hierdoor naar eigen inzicht hardware en software selecteren en combineren. Ook kan de toegangscontrole worden geïntegreerd met andere systemen zoals videobewaking, inbraakdetectie, netwerkaudio, en tijd- en aanwezigheidssystemen.

Grote datasets verwerken

De AXIS A1601 is voorzien van een krachtigere processor, meer opslag en meer geheugen dan de verwante AXIS A1001. De AXIS A1601 is geoptimaliseerd voor het snel verwerken van grote databases. Het apparaat is tevens voorzien van twee relais en vier gecontroleerde I/O-poorten. De nieuwe deur-controller is gebaseerd op hetzelfde platform als de netwerkcamera's van Axis en dus ontworpen om deel uit te maken van een veilig netwerksysteem. Dankzij PoE+ verloopt de installatie eenvoudig en zijn er minder kabels nodig richting sloten, kaartlezers en andere hulpapparatuur. Als de verbinding met de server wordt verbroken, kan de AXIS A1601 nog steeds in offline modus de toegangscontrole beheren.

Pia Hantoft, Global Product Manager, Access Control, bij Axis Communications, legt uit: “De AXIS A1601 is de meest geavanceerde en uitgebreide netwerkdeur-controller uit het Axis-portfolio. Met dit apparaat kunnen we ons aanbod uitbreiden voor organisaties van elke grootte. De flexibele AXIS A1601 is eenvoudig te integreren met extra hardware en software van partners. Dit maakt het een ideale oplossing voor organisaties in vele branches, van business tot onderwijs en het mkb. De mogelijkheid om geavanceerde regels te creëren op basis van ‘als A gebeurt, dan is B van toepassing’, geeft de klant alle vrijheid om de toepassingen af te stemmen op zijn specifieke behoeften.”

Beschikbaarheid

De AXIS A1601 is verkrijgbaar vanaf juli 2018 via de distributiekanalen van Axis.

Terug naar nieuws overzicht
Security