Witold Kepinski - 22 juni 2018

Red Hat groeit door sterke vraag naar hybride cloud architectuur

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, heeft de resultaten bekend gemaakt van het eerste kwartaal van boekjaar 2019 dat afliep op 31 mei 2018. De totale omzet in het eerste kwartaal is 814 miljoen dollar, een toename van 20 procent in dollar ten opzichte van een jaar eerder, of 17 procent op basis van constante valuta. De nettowinst in het eerste kwartaal komt uit op 113 miljoen dollar, of $0,59 per aandeel (“EPS”) tegen 75 miljoen dollar, of $0,41 per diluted EPS in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet afkomstig uit abonnementen in het eerste kwartaal bedraagt $712 miljoen, een toename van 19 procent in USD ten opzichte van een jaar eerder, of 16 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in de eerste kwartaal bedraagt 87 procent van de totale omzet.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur-gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $522 miljoen, een toename van 14 procent in USD ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 11 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling-gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $189 miljoen, een toename van 37 procent in USD ten opzichte van het voorgaande jaar en 32 procent op basis van constante valuta.

Cloud

“De overstap naar een hybride cloudarchitectuur blijft een strategische prioriteit voor onze klanten. We hebben wederom een sterke omzetgroei in het eerste kwartaal gerealiseerd, omdat klanten onze cloud-enabling technologieën voor hun applicaties blijven gebruiken,” aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer van Red Hat. "We realiseren bijvoorbeeld een sterke groei in inkomsten uit abonnementen en diensten voor onze OpenShift-technologieën, omdat meer klanten hun applicaties in Linux-containers moderniseren voor hun hybride cloud- en digitale transformatie-initiatieven.”

Infrastructuur

“Het eerste kwartaal was een sterke start van het nieuwe boekjaar met een groei met dubbele cijfers in een aantal gebieden, waaronder 19 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 20 procent gemeten in constante valuta en meer dan 40 procent groei in omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën,” aldus Jim Whitehurst (foto), President en Chief Executive Officer bij Red Hat. “Wij blijven profiteren van ons vermogen om fundamentele en cloud enabling technologieën te bieden die onze klanten helpen hun infrastructuur en applicatieontwikkeling voor de hybride cloud te moderniseren en te beheren.”

Hybride

“Het eerste kwartaal van boekjaar 2019 startte zoals verwacht met een groei met dubbele cijfers op jaarbasis in een aantal gebieden, waaronder 20 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 17 procent op basis van constante valuta, 25 procent groei qua GAAP operating income en 19 procent qua non-GAAP operating income en 34 procent groei van de operating cashflow. Daarnaast hebben we in het eerste kwartaal ook een jaar-op-jaargroei van 48 procent bereikt in het aantal deals met een waarde van meer dan een miljoen dollar. Dit is een een bewijs van ons vermogen om onze technologische footprint bij klanten uit te breiden,” aldus Eric Shander, Executive Vice President en Chief Financieel officier van Red Hat. “Net als in maart, toen we onze jaarlijkse richtlijnen gaven, verwachten we wederom een sterke vraag naar onze hybride cloud-technologieën. Gezien de tegenwind die sindsdien is ontstaan door wisselkoersen, passen we onze totale jaarbegroting voor inkomsten aan met ongeveer $50 miljoen, uitsluitend om rekening te houden met veranderende valutakoersen.”

Vooruitzichten

De vooruitzichten van Red Hat houden rekening met de huidige bedrijfsomstandigheden en de huidige wisselkoersen. Voor het volledige jaar is het vooruitzichtt een omzet van ongeveer 3,375 miljard tot 3,410 miljard dollar. De omzet bedraagt naar verwachting ongeveer 822 miljoen tot 830 miljoen dollar.

Door: Witold Kepinski

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!