Wouter Hoeffnagel - 22 juni 2018

SUSE CaaS Platform 3 vereenvoudigt uitrol van Kubernetes containers

SUSE lanceert het SUSE CaaS Platform 3, een nieuwe release die snel moderne applicaties voor de digitale economie levert. SUSE CaaS Platform stelt DevOps teams in staat Kubernetes gebaseerde applicaties en diensten eenvoudiger uit te rollen, te beheren en te schalen.

Het SUSE CaaS Platform helpt IT Operations dat Kubernetes-containers snel, veilig en efficiënt uit te rollen bij hun klanten. “IT-organisaties moeten wendbaarder zijn dan ooit,” zegt Gerald Pfeifer (foto), vice president Products en Technologieprogramma’s bij SUSE. “Kubernetes leidt tot agility, mits het goed is uitgerold. Maar voordat applicatieteams Kubernetes kunnen gebruiken, moet het platform zelf goed ingericht zijn. Het moet veilig, controleerbaar en goed onderhouden zijn. SUSE CaaS Platform helpt bedrijven op eenvoudige manier Kubernetes te leveren en gebruiken met een complete oplossing die ontwikkeld is met de platformbeheerder en de platformgebruiker in het achterhoofd.”

Mogelijkheden

SUSE CaaS Platform 3 breidt de keuzes voor clusteroptimalisatie uit, levert meer support voor efficiënter en veilig containerimagebeheer, en vereenvoudigt de uitrol en het beheer van langlopende workloads. Het platform geeft gebruikers de mogelijkheid om:

  • hun clusterconfiguratie te optimaliseren met meer mogelijkheden voor datacenterintegratie en clusterreconfiguratie. Het opzetten van een Kubernetes omgeving is vereenvoudigd met de verbeterde integratie van private en publieke cloudstorage en automatische uitrol van de Kubernetes software load balancer. Een nieuwe SUSE toolchain module laat gebuikers ook hun MicroOS containerbesturingssysteem tunen, zodat het de aangepaste configuratie optimaal ondersteunt. Met de nieuwe mogelijkheden voor het opnieuw configureren van een cluster kunnen zij een start-up cluster veranderen in een schaalbare en hoogbeschikbare omgeving.
  • hun containerimages efficiënter en veiliger te beheren met een lokaal containerregister. Gebruikers kunnen een containerimage downloaden van een extern register, en vervolgens een kopie in hun lokale register bewaren zodat het gedeeld kan worden met alle nodes in het cluster. Het verbinden met een interne proxy in plaats van met een extern register en het downloaden van een locale cache in plaats van een remote server verhoogt de veiligheid en prestaties wanneer een clusternode een betrouwbaar image van het lokale register haalt. Daarnaast wordt de speciaal voor Kubernetes ontwikkelde, lichtgewicht CRI-O container runtime geïntroduceerd in SUSE CaaS Platform 3.
  • uitrol en beheer van long-running workloads via de Kubernetes Apps Workloads API te vereenvoudigen. Normaal faciliteert deze API orkestratie (self-healing, schalen, updates, beëindiging) van veel voorkomende soorten workloads.

Cloud native omgevingen uitrollen en beheren

Dan Kohn, executive directeur van het Cloud Native Computing Foundation (CNCF), zegt, “Innovaties van de CNCF community, zoals het SUSE CaaS Platform, helpen de kracht van Kubernetes te leveren aan meer enterprise ontwikkelaars en maken het eenvoudiger voor organisaties om hun eigen cloud native omgevingen uit te rollen en te beheren.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!