Witold Kepinski - 25 juni 2018

NGINX krijgt kapitaalinjectie van 43 miljoen dollar

NGINX krijgt kapitaalinjectie van 43 miljoen dollar image

NGINX, een bedrijf dat is gebaseerd op het populaire open-sourceproject en een reeks technologieën aanbiedt die zijn ontwikkeld om moderne toepassingen te ontwikkelen en te leveren, heeft 43 miljoen dollar ontvangen in Serie C-financiering geleid door Goldman Sachs Growth Equity (GS Growth), een platform binnen de Merchant Banking Division van Goldman Sachs.

NGINX heeft een enorme groei en tractie van klanten gekend, waaronder adoptie door meer dan 30 procentvan de Fortune 50. Met deze laatste ronde zal NGINX zijn missie versnellen om bedrijven te helpen op hun reis naar microservices - een moderne benadering van applicatie-ontwikkeling. De Series C brengt de totale financiering van NGINX op 103 miljoen dollar.

"Als voormalig IT-manager heb ik gezien wat er nodig is om bedrijfsapplicaties op grote schaal te beheren. We hebben hard gekeken naar veel van de opkomende leveranciers die bedrijven hielpen bij het opschalen en moderniseren van hun applicaties. We investeerden in drie belangrijke redenen in NGINX ", zegt David Campbell, Managing Director van de Merchant Banking Division van Goldman Sachs, die als onderdeel van de investering zal toetreden tot de raad van bestuur van NGINX. "Ten eerste is NGINX een wereldwijd erkende technologieleider met een wijdverspreide voetafdruk en adoptie door meer dan de helft van de drukste websites ter wereld. Ten tweede zijn wij van mening dat de open source-aanpak van NGINX en de deelname aan het Linux-ecosysteem hen uniek voordeel bieden ten opzichte van de traditionele bedrijfseigen bedrijfsmodellen. En kritisch gezien heeft het managementteam van NGINX de bewezen ervaring die het heeft om uit te voeren en commerciële tractie te winnen. "

 

NGINX zal de nieuwe financiering gebruiken om:

Vooruitgang op de routekaart voor producten
NGINX zal zijn Kubernetes Ingress-controller, Istio-servicemas en API-gateway-oplossingen verbeteren. NGINX introduceert ook een commerciële versie van Unit, een dynamische web- en applicatieserver en Controller, een gecentraliseerde monitoring- en beheertool.

Vergroot de breedte en diepte van haar partnerecosysteem
NGINX breidt bestaande partnerschappen uit in het ecosysteem van microservices, inclusief platformaanbieders AWS, Docker, Google Cloud, IBM, Microsoft Azure, Red Hat en VMware en solution providers Datadog, New Relic, Okta, Ping Identity en Splunk.

Versnelde wereldwijde expansie
NGINX zal een nieuw, wereldwijd kanaalprogramma introduceren en extra kantoren openen om aan de toenemende vraag te voldoen, met name in de APAC-regio.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!