Witold Kepinski - 25 juni 2018

Equinix, Digital Realty en NTT leiden co-locatie markt

Equinix, Digital Realty en NTT leiden co-locatie markt image

Uit nieuwe gegevens uit het eerste kwartaal van 2018 van Synergy Research Group blijkt dat Equinix, Digital Realty en NTT een sterke voorsprong behouden op de colocatiemarkt, mede dankzij de vele overnames (M&A) die zij hebben gedaan. In totaal hebben de drie nu bijna 28% van de wereldwijde markt in handen en zijn ze allen in de afgelopen vier kwartalen in marktaandeel gestegen.

Equinix en Digital Realty zijn gegroeid met snelheden die ver boven de markt liggen, dankzij een combinatie van organische groei en grote fusies en overnames die in het afgelopen jaar zijn afgesloten. Marktleider Equinix had een aandeel van 13% in de Q1-markt en heeft vervolgens nog twee overnames afgerond die het bedrijf helpen zijn marktpositie in Q2 verder te versterken.

De naaste concurrenten van de grote drie zijn KDDI / Telehouse en China Telecom, die beide een marktaandeel van 3% hebben, gevolgd door een groep operators die elk een aandeel van 2% hebben - CyrusOne, Interxion, Cyxtera, Global Switch en Coresite. In de twee belangrijkste marktsegmenten had Equinix een aandeel van 17% in colocatie voor de detailhandel, terwijl Digital Realty een marktaandeel van 28% had in het kleinere groothandelsegment.

De eerste kwartaal 2018 gegevens, die zowel colocatie door groothandelaren als retailers bestrijken, laten zien dat de markt gestaag blijft groeien in alle regio's, met APAC en Latijns-Amerika met de hoogste groeicijfers. Gemeten in lokale valuta zijn de belangrijkste landen met de hoogste groeicijfers allemaal in de regio APAC - China, Hongkong, Australië, Japan en Singapore. Over de grote regio's was Equinix de leider in EMEA en Latijns-Amerika, tweede in Noord-Amerika en derde in APAC. Digital Realty was de leider in Noord-Amerika en NTT de leider in APAC.

"Als het gaat om de exploitatie van datacenters en colocatiediensten, zijn schaal en geografische bereikbaarheid belangrijk", zegt John Dinsdale, hoofdanalist en onderzoeksdirecteur van de Synergy Research Group. "Bedrijven duwen meer van hun datacenteractiviteiten naar colocatiefaciliteiten en stimuleren ook agressiever meer workloads naar de public cloud, waar cloudaanbieders zelf veel colocatiefaciliteiten gebruiken. Om aan de behoeften van die ondernemingen en cloudproviders te voldoen, is vaak een grote en wijdverspreide datacenter-voetafdruk nodig. Om die schaal te helpen realiseren, moet er constant worden geïnvesteerd in bestaande datacenters. Bovendien hebben we de afgelopen 36 maanden 42 miljard dollar aan M & A-deals in datacenters gezien, waarbij Equinix of Digital Realty alleen al de helft van de totaal.

Colo_Q118.jpg

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!