Witold Kepinski - 25 juni 2018

Hortonworks werkt met Google Cloud en Microsoft Azure rond Big Data Analytics

Hortonworks, levende leverancier van wereldwijde oplossingen voor gegevensbeheer, heeft verbeteringen aangekondigd aan zijn bestaande partnerschap met Google Cloud. Deze verbeteringen optimaliseren Hortonworks Data Platform (HDP) en Hortonworks DataFlow (HDF) voor Google Cloud Platform (GCP) om next-gen big data-analyse te leveren voor hybride cloudimplementaties. Deze samenwerking zal klanten in staat stellen om snellere zakelijke inzichten te bereiken door gebruik te maken van doorlopende innovaties uit de open source community via HDP en HDF op GCP.

HDP kan nu worden geïntegreerd met Google Cloud Storage, dat consistente cloudopslag biedt voor het uitvoeren van big data-workloads. Met HDP op GCP krijgen klanten:

Flexibiliteit en wendbaarheid voor kortstondige werkbelastingen : on-demand analytische werkbelastingen kunnen in enkele minuten worden gecentrifugeerd zonder voorafgaande kosten en onbeperkte elastische schaal.

Snelle analyse op grote schaal : Apache Hive en Apache Spark kunnen worden gebruikt voor interactieve query-, machine learning- en data-analyse.

Geautomatiseerde cloud-provisioning: vereenvoudigde implementaties van HDP en HDF in GCP maakt het voor klanten nog eenvoudiger om werkbelastingen voor de cloud te configureren en te beveiligen, terwijl het gebruik van cloudresources wordt geoptimaliseerd.

Bovendien stelt HDF op GCP klanten in staat om:

Implementeer een hybride gegevensarchitectuur : verplaats elke gegevensstroom vanuit elke bron tussen lokale en GCP-implementaties op eenvoudige en veilige wijze.

Real-time streaminganalyse : bouw streaming-applicaties in minuten om bederfelijke inzichten in realtime vast te leggen zonder een enkele regel code te schrijven.

Met de combinatie van HDP, HDF en Hortonworks DataPlane Service kan Hortonworks op unieke wijze consistente metadata, beveiliging en data-governance leveren in hybride cloud- en multicloud-architecturen.

Azure

Hortonworks heeft verder aangekondigd dat het zijn langdurige relatie met Microsoft heeft verlengd en uitgebreid om zakelijke klanten meer flexibiliteit en flexibiliteit bij het verplaatsen van big data-workloads naar de cloud. De samenwerking biedt klanten nu meer keuze waar hun analytische en Internet of Things-gegevensworkloads worden uitgevoerd.

Klanten kunnen Hortonworks Data Platform (HDP), Hortonworks DataFlow (HDF) en Hortonworks DataPlane Service (DPS) -producten standaard op de Microsoft Azure-infrastructuur als een service (IaaS) gebruiken om waarde te halen uit alle soorten gegevens. Daarnaast kunnen klanten ook Microsoft Azure HDInsight gebruiken, een volledig beheerde service die wordt aangedreven door Hortonworks Data Platform, dat Apache Hadoop en Apache Spark levert.

Hortonworks en Microsoft zijn samen al meer dan zes jaar baanbrekende cloud-oplossingen door middel van een strategische samenwerking tussen gezamenlijke engineering en go-to-market-moties, waarmee klanten de meest flexibele big data-omgevingen worden geboden. Hortonworks en Microsoft blijven investeren en samenwerken in de open-sourcegemeenschap, wat uiteindelijk het aantal leveranciers voor klanten beperkt. Of de klant nu een hybride data-architectuur wil adopteren of all-in wil gaan op cloud, zij hebben keuzes met Hortonworks en Microsoft die samenwerken aan Azure IaaS en HDInsight-implementaties.

"Onze klanten gebruiken steeds vaker een hybride data-architectuur, omdat cloudimplementaties uitstekende use cases bieden voor kortstondige analytische workloads", aldus Rob Bearden, CEO van Hortonworks. "Met de optie om HDP-, HDF- of DPS-werklasten op Azure IaaS te implementeren of HDInsight te gebruiken, kunnen klanten het pad naar de cloud nemen dat het best aansluit bij hun bedrijfsbehoeften. We zijn trots op ons werk met Microsoft en de cloud-oplossingen die we samen hebben ontwikkeld en die enorme waarde genereren voor onze gezamenlijke klanten. "

"We geven klanten de meeste keuze voor hoe ze datastromen naar de cloud verplaatsen, op Azure of Microsoft HDInsight voor een managed service van bedrijfsniveau die het gemakkelijker maakt voor eindgebruikers", aldus Rohan Kumar, vicepresident van de onderneming, Azure Data . "We verheugen ons op voortzetting van onze samenwerking met Hortonworks om innovatie in de cloud te versnellen."

Ga naar http://hortonworks.com/products/cloud/azure/ voor meer informatie over Azure en HDInsight .

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!