VMware ontwikkelt Edge Computing aanbod

25-06-2018 | door: Witold Kepinski

VMware ontwikkelt Edge Computing aanbod

VMware ontwikkelt een Edge Computing aanbod. Dit blijkt uit vrijgegeven sessies die plaatsvinden tijdens de komende VMworld evenementen in San Francisco en Barcelona.

Een sessie heet 'Project Fractal: Edge Computing voor de echte wereld'. Daarom belooft VMware plannen te onthullen om IT-profs te helpen met implementatie, het beheer en de updates van de infrastructuur en applicaties aan de rand/edge door de cloud te vereenvoudigen. Betrokken producten zijn vSphere , Pulse IoT en VMware Cloud op AWS.

VMware meldt over deze Edge Computing sessie: "IoT-groei en grote hoeveelheden gegevens dringen aan op grotere hoeveelheden edge computing, en niet alleen op gateway- of Raspberry Pi-niveau, maar op x86 serverklasse op duizenden locaties. In deze sessie hoort u hoe edge computing een rol speelt in industriële remote, branch- en factory-omgevingen voor bedrijfscontinuïteit en verbeterde ervaringen. Lees de VMware-plannen om u te helpen bij de vereenvoudiging van de implementatie, het beheer en de updates van uw infrastructuur en toepassingen aan de rand via de cloud."

Verder zijn er op de VMworld site aankondigingen rond updates voor Cloud Foundation, VMware-on-AWS, Blast Extreme VDI-protocol en een sessie over hypervisor gebaseerde beveiligingsfuncties in de toekomst dat kennelijk verder gaat dan zijn huidige AppDefense-product.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter