Microsoft Research Open Data biedt data-repository in de cloud
23-06-2018 | door: Witold Kepinski

Microsoft Research Open Data biedt data-repository in de cloud

Microsoft start Research Open Data dat een data-repository in de cloud biedt. Dit meldt Vani Mandava , directeur Data Science Outreachm in een blog van Microsoft.

Het Microsoft Research Outreach-team heeft veel samengewerkt met de externe onderzoeksgemeenschap om de adoptie van cloud-gebaseerde onderzoeksinfrastructuur in de afgelopen jaren mogelijk te maken, aldus Mandava. "Door dit proces ervoeren we de alomtegenwoordigheid van Jim Gray's vierde paradigma van ontdekking op basis van data-intensieve wetenschap - dat wil zeggen dat bijna alle onderzoeksprojecten een gegevenscomponent voor hen hebben. Deze gegevensstroom toonde ook een duidelijke behoefte aan gecureerde en zinvolle gegevenssets in de onderzoeksgemeenschap, niet alleen in de computerwetenschappen, maar ook in interdisciplinaire en domeinwetenschappen."

Mandava is verheugd om Microsoft Research Open Data te lanceren - een nieuwe data-repository in de cloud die is bedoeld om samenwerking binnen de wereldwijde onderzoeksgemeenschap te vergemakkelijken. "Microsoft Research Open Data, in een enkele, handige, door de cloud gehoste locatie, biedt datasets die jarenlange gegevensverzameling en onderzoekinspanningen van Microsoft vertegenwoordigen en die werden gebruikt in gepubliceerde onderzoekstudies."

Het doel is om Microsoft-onderzoekers en -medewerkers een eenvoudig platform te bieden om datasets en gerelateerde onderzoekstechnologieën en -hulpmiddelen te delen. "Microsoft Research Open Data is ontworpen om de toegang tot deze datasets te vereenvoudigen, de samenwerking tussen onderzoekers te faciliteren met behulp van cloudgebaseerde bronnen en de reproduceerbaarheid van onderzoek mogelijk te maken. We zullen deze repository blijven vormen en uitbreiden en functies toevoegen op basis van feedback van de community. We erkennen dat er al tientallen gegevensrepository's in gebruik zijn bij onderzoekers en verwachten dat de mogelijkheden van deze repository de bestaande inspanningen zullen vergroten", aldus Mandava.

Lees meer op de Microsoft blog site.

Terug naar nieuws overzicht
Software