Witold Kepinski - 25 juni 2018

EY en Microsoft lanceren een blockchain-oplossing voor contentrechten

EY en Microsoft lanceren een blockchain-oplossing voor contentrechten image

EY en Microsoft hebben een blockchain-oplossing gelanceerd voor contentrechten en royalty management. Met het doel de kostbare en tijdrovende processen in amusementsrechten en royalties te stroomlijnen, wordt de oplossing voor het eerst ingezet bij gaming met Microsoft en haar partners voor game uitgevers. Ubisoft, een game-uitgever en een Microsoft gamingpartner, test de oplossing.

EY en Microsoft hebben de oplossing ontworpen voor elke industrie waar intellectuele eigendom of bedrijfsmiddelen worden gelicentieerd aan andere partijen en waar de makers royalty's worden betaald op basis van royaltyovereenkomsten. Binnen deze waardeketen - met inbegrip van auteurs, songschrijvers, productiehuizen, ontwikkelaars en meer - genereert het intellectuele eigendom miljoenen transacties die samen miljarden dollars per maand aan royalty's moeten betalen. De royaltyberekeningen langs de waardeketen zijn momenteel meestal handmatig en worden over het algemeen beheerd via offline gegevensbronnen.

De nieuwe beheersoplossing voor rechten en royalty's is ontworpen om meer vertrouwen en transparantie tussen de spelers in de branche te bieden, de operationele inefficiënties in het beheerproces voor rechten en royalty's aanzienlijk te verminderen en de noodzaak van dure handmatige reconciliatie en partnerbeoordelingen te elimineren.

Daarnaast is de oplossing erop gericht om bijna realtime inzicht te bieden in verkooptransacties aan de deelnemers in het blockchain-netwerk en om de deelnemers te helpen sneller en effectiever in te spelen op de marktbehoeften, omdat ze tijdig inzichten krijgen in de inhoud die gekocht worden.

De geïntegreerde slimme contractarchitectuur is ontworpen om een ??accurate en real-time berekening van de royaltypositie van elke deelnemer mogelijk te maken, wat een betere zichtbaarheid biedt voor het opnemen en afstemmen van royalty transacties.

Het onderliggende netwerk is gebouwd met behulp van het Quorum blockchain-protocol en Microsoft Azure cloudinfrastructuur- en blockchaintechnologieën en implementeert de vertrouwelijkheid van overeenkomsten tussen entiteiten.

De gamingpartners van Microsoft die deelnemen aan het netwerk, krijgen een betere zichtbaarheid van de transacties ten opzichte van het oude proces, wat tot 45 dagen of meer kan duren. De deelnemende partners kunnen dagelijks boekhoudkundige baten genereren en de tijdige gegevens gebruiken om hun prognoses te verbeteren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!