Witold Kepinski - 25 juni 2018

Vraag uit zakelijke markt stimuleert West-Europese PC-groei

Vraag uit zakelijke markt stimuleert West-Europese PC-groei image

Het aantal pc's verkocht door grootste distributeurs van West-Europa steeg met + 6% jaar-op-jaar tijdens de eerste twee maanden van Q2 2018 als commerciële vraag PC bleef sterk, volgens de gegevens die zijn gepubliceerd door CONTEXT, een IT-market intelligence-bedrijf.

De volumeverkoop van commerciële pc's steeg in het eerste kwartaal van 2018 met + 13% in vergelijking met het voorgaande jaar, na een terugkeer naar groei in het eerste kwartaal van 2018. Deze positieve prestatie was te zien in alle commerciële pc-categorieën: de verkoop van notebooks steeg met + 15%, desktops met + 8% en pc-werkstationverkoop met + 18%. Ultradunne mobiele pc's, gekenmerkt door een z-hoogte van minder dan 20 mm, bleven belangrijke groeifactoren in de categorie notebooks, terwijl de desktopverkoop bleef profiteren van de stijgende vraag naar mini-pc's.

De verkoop van pc's aan de consument was daarentegen weer zwak en daalde begin Q2 2018 met -3% ten opzichte van een jaar eerder.

"De vraag naar traditionele reguliere pc's bleef zacht en de groei in sommige segmenten, waaronder ultradunne mobiele telefoons, gaming desktops en Chromebooks was te klein om de algemene trend te keren ", zei Marie-Christine Pygott, senior analist bij CONTEXT. "Dit patroon zal naar verwachting voortduren in 2018."

Hoewel het consumentensegment waarschijnlijk zal worden uitgedaagd, zal de commerciële verkoop naar verwachting sterk blijven als meer bedrijven upgraden naar Windows 10 en hun verouderde hardware opfrissen.

Vroege Q218 (april + mei) Y / Y Commerciële pc-volumegroei in WE-distributie, tweede kwartaal van 18

Duitsland 16,9%

Verenigd Koningkrijk 21,0%

Italië 3,0%

Frankrijk -0,4%

Spanje 12,4%

Nederland 24,6%

Zwitserland 4,7%

Zweden 10,5%

België 10,3%

Oostenrijk 16,8%

Portugal 23,7%

Ierland 24,5%

Polen 2,4%

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!