Wat is de impact van het e-Privacy Verordening op uw organisatie?

26-06-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Wat is de impact van het e-Privacy Verordening op uw organisatie?
(06-09-2018)

Het seminar van ICTWaarborg op 6 september omtrent de e-Privacy Verordening is in slechts één dag tijd volledig volgeboekt. Aangezien de behoefte aan meer informatie over deze nieuwe wetgeving groot is, organiseert de brancheorganisatie daarom een extra seminar op 24 september. 

Danielle Evers (foto), directeur ICTWaarborg: “Nu de AVG net in werking is getreden komt de volgende nieuwe wet er alweer aan. Probeer dan tussen de bomen door het bos nog maar eens te zien. Als brancheorganisatie willen we daar juist bij helpen. Met het e-Privacy Verordening seminar geven we op een heldere manier meer duidelijkheid over de nieuwe wet.”

e-Privacy Verordening

Na de AVG komt de e-Privacy Verordening, de vervanger van de Telecommunicatiewet en Cookiewet. Wat is het verschil tussen de AVG en de ePV? Zowel de AVG als de ePV zijn Europese regelingen die betrekking hebben op privacy. De ePV is veel specifieker dan de AVG en bevat regels over onder andere e-mail, cookies en telemarketing. Deze nieuwe wetgeving heeft dus een grote invloed op ondernemers in de ICT-branche.

Het e-Privacy Verordening seminar wordt gegeven op Nyenrode Business Universiteit. Dit is de enige particuliere universiteit van Nederland, opgericht in 1946 voor en door het bedrijfsleven. Het is geen verrassing dat ICTWaarborg voor deze locatie gekozen heeft: "Vorig jaar hebben we een viertal seminars over de AVG georganiseerd, ook op Nyenrode. De sfeer die deze locatie uitstraalt sluit goed aan bij het thema. Daarnaast waren de deelnemers vorig jaar zo positief dat we niet lang hoefde te denken over een geschikte locatie", aldus Evers.

Beperkt aantal plaatsen

Het e-Privacy Verordening seminar is gratis toegankelijk voor mensen werkzaam in de ICT-branche. Aanmelden is mogelijk via ictwetgeving.nl. In verband met de grote belangstelling voor het seminar kan per bedrijf maximaal één persoon deelnemen.

Terug naar nieuws overzicht